ΑρχικήHow To5 βασικά βήματα για μεγαλύτερη ασφάλεια ενός data center

5 βασικά βήματα για μεγαλύτερη ασφάλεια ενός data center

Data center: Όλοι γνωρίζουμε μέχρι τώρα ότι η Cloud τεχνολογία έχει αλλάξει τη ζωή μας. Το cloud είναι εδώ για να γνωρίζουμε ότι τα δεδομένα και οι πληροφορίες μας αποθηκεύονται με ασφάλεια σε κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

Αυτά τα κέντρα είναι κρυπτογραφημένα, ασφαλισμένα και κατανέμονται σε μια ποικιλία δίσκων. Επομένως, τα δεδομένα μας είναι ασφαλή από μια πιθανή εισβολή, ισχύει όμως το ίδιο και για τα κέντρα δεδομένων; Ακολουθούν 5 απλά βήματα που πρέπει να λάβετε για να εξασφαλίσετε το μέγιστο πρωτόκολλο προστασίας και ασφάλειας για το κέντρο δεδομένων σας.

  1. Απομονώστε το Δίκτυο

Κάθε μη εξουσιοδοτημένο άτομο αποκτά πρόσβαση στο σύστημα επειδή υπάρχει ένα ευπαθές σημείο στο δίκτυο. Συμβαίνει όλη την ώρα. Οι επιτιθέμενοι συνήθως στοχεύουν σε αχρησιμοποίητους λογαριασμούς ή υπηρεσίες και καμουφλάρουν τα αρχεία τους χρησιμοποιώντας αυτά τα ονόματα στους καταλόγους συστήματος.

Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την απομόνωση του δικτύου (μέσω της χρήσης out-of-band management networks) που δεν επιτρέπουν κανένα back-door entry στους hackers. Έτσι, το δίκτυο δεν είναι στόχος.

  1. Θερμοκρασία

Διατηρήστε το server room σας δροσερό για να μην υπερθερμανθεί το hardware σας και πρέπει να σταλεί για συντήρηση.

Μπορείτε να αποφύγετε την υπερθέρμανση διατηρώντας την θερμοκρασία του δωματίου σε δροσερά πλαίσια 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Αποτρέψετε την είσοδο θερμότητας στο δωμάτιο η οποία θα οδηγήσει σε αποτυχία του εξοπλισμού και θα μειώσει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων σας.

data center

  1. Παρακολουθήστε τι έχετε

Εάν δεν γνωρίζετε πόσα ξοδέψατε σε σχέση με το πόσα χρήματα εισέρχονται, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε πού βρίσκεστε οικονομικά.

Χρησιμοποιήστε το data center infrastructure management (DCIM) για να παρακολουθείτε τα στοιχεία σας. Αυτά τα προγράμματα σάς επιτρέπουν να βελτιώσετε το σχεδιασμό της υποδομής των κέντρων δεδομένων, να σχεδιάσετε και να βελτιώσετε τις λειτουργίες του συστήματος.

Το λογισμικό θα σας δείξει όλες τις ανοιχτές θύρες που μπορεί να δεχτούν μια επίθεση. Αυτό σας διευκολύνει να χρησιμοποιήσετε λύσεις διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής.

  1. Παρακολούθηση

Η ύπαρξη κατάλληλων συστημάτων επιτήρησης αποτελεί προτεραιότητα για μια λεπτομερή ασφάλεια. Είναι η πρώτη σας γραμμή άμυνας εναντίον των εισβολέων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταστήσετε κάμερες ασφαλείας γύρω από την περίμετρο του data center σας. Θα πρέπει επίσης να εγκατασταθούν ανιχνευτές μετάλλων για να εξασφαλιστεί ότι κανείς δεν αφαιρεί υλικό από το data center.

  1. Σχεδιασμός κτιρίων

Τα data centers και server rooms πρέπει να είναι αποκλειστικά για τη στέγαση του IT infrastructure.  Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο και να γίνονται συχνές περιπολίες ασφαλείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS