Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Η Microsoft ετοιμάζει υποβρύχια κέντρα δεδομένων

Η κατασκευή τεράστιων υποβρύχιων κέντρων δεδομένων μπορεί να ακούγεται σαν μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, στην περίπτωσή μας όμως είναι κάτι που δοκιμάζει η Microsoft. Microsoft Data Centers Underwater

Το σχέδιο της εταιρείας ονομάζεται Project Natick, και στην ιστοσελίδα του αναφέρει το σκοπό του: «Να κατανοήσουμε τα οφέλη και τις δυσκολίες για την ανάπτυξη υποθαλάσσιων κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο.»

Γιατί να κατασκευαστούν υποβρύχια κέντρα δεδομένων; Η προσέγγιση των πελατών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους είναι ο κύριος λόγος.

Δεδομένου ότι τόσο πολλές μεγάλες πόλεις είναι παράκτιες, και τα κτίρια των κέντρων δεδομένων είναι στη μέση του πουθενά, η κατασκευή υποθαλάσσιων κέντρων θα μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση υπηρεσιών όπως το Netflix για εκατομμύρια κατοίκους πόλεων.

Επιπλέον, οι φιλοξενία των διακομιστών σε ένα υποβρύχιο κτίριο ουσιαστικά εξαλείφει την πιθανότητα βλάβης από υπερθέρμανση.

Και τέλος, η Microsoft αναφέρει ότι μπορεί να αντιστοιχίσει τα υποβρύχια κέντρα δεδομένων με ηλεκτρικές γεννήτριες ή στροβίλους που χρησιμοποιούν την παλίρροια για να κινούνται, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών.

Το πρώτο πρωτότυπο που ονομάζεται Leona Philpot δοκιμάστηκε το περασμένο φθινόπωρο περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από τις ακτές της Καλιφόρνια, 30 πόδια (10 μέτρα περίπου) κάτω από το νερό.

Η δοκιμή έγινε σε ένα ενιαίο datacenter που βρισκόταν σε μια κάψουλα από χάλυβα, η οποία καλύφθηκε με αισθητήρες που παρακολουθούσαν την πίεση, την υγρασία, και άλλους παράγοντες που βοήθησαν τους μηχανικούς να μάθουν περισσότερα για τις πιθανές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Τον Δεκέμβριο, μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών, οι τεχνικοί απέστειλαν τα αποτελέσματα των δοκιμών πίσω στο αρχηγείο της Microsoft στο Redmond, για ανάλυση.

Η Microsoft πιστεύει ότι μπορεί να εγκαταστήσει τα υποβρύχια κέντρα δεδομένων 90 μέρες γρηγορότερα από ότι μπορεί να κατασκευάσει τα επίγεια.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *