ΑρχικήsecurityΕξιχνιάστηκε ATM card-skimming σπείρα, υπεύθυνη για πολλές κλοπές!

Εξιχνιάστηκε ATM card-skimming σπείρα, υπεύθυνη για πολλές κλοπές!

Μια ATM Skimming cyber Crime ομάδα συνελήφθη στο Μεξικό για την ανάπτυξη card-skimming συσκευών σε ATM μηχανήματα.

Ο 42χρονος “Florian N” και ο 37χρονος “Adrian Nicholae N” συνελήφθησαν για τις παράνομες ενέργειες τους και την κλοπή 500.000 pesos από αμερικανικές και μεξικάνικες καταθέσεις.

Και οι δύο hackers αποκαλύφθηκαν στα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης ενώ ένας από τους τους δύο φημίζεται ότι είναι υπεύθυνος για μια σχετικά νέα ATM εταιρεία με έδρα το Μεξικό, την Intacash.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Intacash ελέγχεται από Ρουμάνους υπηκόους και βασικοί μέτοχοι της πληρώνουν τεχνικούς ATM για να χακάρουν τους μηχανισμούς παρόχων ΑΤΜ ανταγωνιστών τους.

Σύμφωνα με την αναφορά της έρευνας, ήταν δυνατό να αντιληφθούν ποια ATMs ήταν παραβιασμένα απλώς πλησιάζοντας το καθένα από αυτά με ένα smartphone και ψάχνοντας για την παρουσία ενός σήματος Bluetooth που λάμβανε ένα ασύρματο δίκτυο με το όνομα “Free2Move “.

Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν αυτή τη λειτουργία για να κλέψουν απομακρυσμένα τα στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από τα παραβιασμένα ATM.

Οι δύο hackers τέθηκαν υπό κράτηση αφού ανακάλυψαν ένα όπλο και μεγάλο χρηματικό ποσό στις οικίες τους. Η σύλληψη έγινε σε συντονισμό τόσο με την δημοτική όσο και με την στρατιωτική αστυνομία

Επίσης, η έρευνα αναφέρει ότι το Μεξικό είναι κεντρικός κόμβος εκατοντάδων ατόμων από τη Ρουμανία που έχουν μετακομίσει σε τουριστικές περιοχές και επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες.

ATM

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS