HomeHow ToΠώς θα μετακινήσετε το Dropbox σε άλλη θέση στο Mac

Πώς θα μετακινήσετε το Dropbox σε άλλη θέση στο Mac

θέση

Οι κάτοχοι ενός Mac, οι οποίοι τυχαίνει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Dropbox, γνωρίζουν ότι το εν λόγω app, βρίσκεται αποθηκευμένο από προεπιλογή στο φάκελο με το όνομα Home. Συνήθως δε, υπάρχει και μια συντόμευση της εφαρμογής, στην πλαϊνή γραμμή του Finder. Φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επισκεφτεί κάποιος το Dropbox, πατώντας απλά το εικονίδιο του προγράμματος, στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του φακέλου.

Εάν ωστόσο επιθυμείτε να αλλάξετε την θέση του Dropbox στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1ο: Κάντε κλικ στο εικονίδιο του Dropbox στο μενού και στη συνέχεια επιλέξτε το γρανάζι. Από το νέο μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε το Preferences.

Βήμα 2ο: Αφού ανοίξει το tab του Preferences, επιλέξτε το Sync.

Βήμα 3ο: Κάντε κλικ στο Dropbox folder location, στο κάτω μέρος του tab και επιλέξτε το Other.

Βήμα 4ο: Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το πλαίσιο επιλογής αρχείων, από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε που θέλετε να μετακινήσετε την εφαρμογή. Κάντε κλικ στο Select στην επιθυμητή τοποθεσία και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Move.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η παραπάνω ενέργεια μετακινεί το ίδιο το app και όχι ένα αντίγραφό του. Ο φάκελος του Dropbox θα αφαιρεθεί από την αρχική του θέση και θα μεταφερθεί στη νέα, ενώ όλες οι αρχικές ρυθμίσεις κοινής χρήσης θα παραμείνουν άθικτες.

Μετακινώντας το Dropbox, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χώρο, αποθηκεύοντας τα αρχεία του σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένους τύπους μέσων αποθήκευσης και εάν μια συσκευή που έχετε συνδέσει δεν είναι κατάλληλη γι αυτό, η εφαρμογή θα σας ενημερώσει ότι δεν μπορεί να μετακινήσει τον φάκελό σας.

Ωστόσο κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι η μονάδα δίσκου, πρέπει να είναι πάντα συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας, την ώρα που λειτουργεί η εφαρμογή. Αν αφαιρέσετε τη μονάδα δίσκου, το Dropbox θα εμφανίσει την εξής προειδοποίηση όταν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον φάκελο:

Αν συμβεί αυτό, επιλέξτε “Quit“, συνδέστε τη μονάδα δίσκου που περιέχει τα δεδομένα Dropbox και στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση του Mac ή επανεκκινήστε το πρόγραμμα από το φάκελο Applications.

Το Dropbox δεν συστήνει γενικά αυτή την πρακτική και παρουσιάζει ένα ακόμα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, στις σελίδες υποστήριξής του:

«Εάν η εξωτερική μονάδα δίσκου αποσυνδεθεί από τον υπολογιστή ενώ εκτελείται το Dropbox, υπάρχει μια μικρή αλλά πραγματική πιθανότητα, η εφαρμογή να ξεκινήσει να διαγράφει αρχεία, προτού καταλάβει ότι έχει αφαιρεθεί ολόκληρη η μονάδα δίσκου.»

Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS