Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:53
Αρχική security Facebook: Νέο εργαλείο βασισμένο στο AI μπλοκάρει το revenge porn

Facebook: Νέο εργαλείο βασισμένο στο AI μπλοκάρει το revenge porn

Το Facebook επεκτείνει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να μετριάσει το περιεχόμενο που μεταφορτώνεται στην πλατφόρμα του, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζονται οι πολιτικές απορρήτου και οι αξίες των χρηστών.

Η εταιρεία αποκαλύπτει την χρήση ενός νέου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης το οποίο είναι ικανό να ανιχνεύει προληπτικά και να επισημαίνει το revenge porn.

Το Revenge porn μπορεί να περιγραφεί ως οι προσωπικές φωτογραφίες και τα βίντεο κάποιου που έχουν αναρτηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή του. Έχει εγκληματοποιηθεί σε ορισμένα κράτη και προφανώς δεν επιτρέπεται στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

 porn

Το εργαλείο AI του Facebook θα διασφαλίσει ότι κανένα βίντεο ή φωτογραφία πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα περάσει μέσα από το ίδιο το Facebook και το Instagram. Σε αντίθεση με τα τρέχοντα φίλτρα, αυτό το εργαλείο θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει περιεχόμενο “σχεδόν γυμνό”. Όλα τα περιεχόμενα που εντοπίζονται από το εργαλείο θα αποστέλλονται για έλεγχο από ανθρώπινο συντονιστή.

Οι χρήστες του Facebook και του Instagram πρέπει να αναφέρουν το revenge porn. «Συχνά τα θύματα φοβούνται την τιμωρία, οπότε δεν αναφέρουν το ακατάλληλο περιεχόμενο ή το αγνοούν τελείως», δήλωσε η επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Antigone Davis.

Το νέο εργαλείο θα έχει ως αποτέλεσμα την αυτοματοποίηση της διαδικασίας αναφοράς του  περιεχομένου το οποίο θα αποστέλλεται σε ανθρώπινους συντονιστές για ανασκόπηση πριν καν κάποιος το αναφέρει.

Δεν διαθέτουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εργαλείο AI και με ποιες ενδείξεις θα επισημαίνει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο ως revenge porn.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.