ΑρχικήsecurityFacebook: Νέο εργαλείο βασισμένο στο AI μπλοκάρει το revenge porn

Facebook: Νέο εργαλείο βασισμένο στο AI μπλοκάρει το revenge porn

Το Facebook επεκτείνει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να μετριάσει το περιεχόμενο που μεταφορτώνεται στην πλατφόρμα του, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζονται οι πολιτικές απορρήτου και οι αξίες των χρηστών.

Η εταιρεία αποκαλύπτει την χρήση ενός νέου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης το οποίο είναι ικανό να ανιχνεύει προληπτικά και να επισημαίνει το revenge porn.

Το Revenge porn μπορεί να περιγραφεί ως οι προσωπικές φωτογραφίες και τα βίντεο κάποιου που έχουν αναρτηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή του. Έχει εγκληματοποιηθεί σε ορισμένα κράτη και προφανώς δεν επιτρέπεται στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

 porn

Το εργαλείο AI του Facebook θα διασφαλίσει ότι κανένα βίντεο ή φωτογραφία πορνογραφικού περιεχομένου δεν θα περάσει μέσα από το ίδιο το Facebook και το Instagram. Σε αντίθεση με τα τρέχοντα φίλτρα, αυτό το εργαλείο θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει περιεχόμενο “σχεδόν γυμνό”. Όλα τα περιεχόμενα που εντοπίζονται από το εργαλείο θα αποστέλλονται για έλεγχο από ανθρώπινο συντονιστή.

Οι χρήστες του Facebook και του Instagram πρέπει να αναφέρουν το revenge porn. «Συχνά τα θύματα φοβούνται την τιμωρία, οπότε δεν αναφέρουν το ακατάλληλο περιεχόμενο ή το αγνοούν τελείως», δήλωσε η επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Antigone Davis.

Το νέο εργαλείο θα έχει ως αποτέλεσμα την αυτοματοποίηση της διαδικασίας αναφοράς του  περιεχομένου το οποίο θα αποστέλλεται σε ανθρώπινους συντονιστές για ανασκόπηση πριν καν κάποιος το αναφέρει.

Δεν διαθέτουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εργαλείο AI και με ποιες ενδείξεις θα επισημαίνει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο ως revenge porn.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS