Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 08:44
Αρχική inet Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει η χρήση του cloud;

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει η χρήση του cloud;

χρήση

Η χρήση του cloud έχει ωφελήσει πολλούς από εμάς. Στην προσωπική μας ζωή, μας επέτρεψε να ανεβάζουμε και να αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες μας για εύκολη πρόσβαση και να μην ανησυχούμε για τον χώρο αποθήκευσης στις συσκευές μας. Για τους επαγγελματίες ωστόσο, έχει φέρει επανάσταση στο χώρο της εργασίας. Με τα αποθηκευμένα έγγραφα και δεδομένα, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το λειτουργικό κόστος, να βελτιώσουν την υποδομή και φυσικά να παρέχουν στους εργαζομένους τους ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας.

Οφέλη από τη χρήση του Cloud

Το cloud προσφέρει πάρα πολλά οφέλη, αλλά για τις επιχειρήσεις ειδικά, επέτρεψε:

  1. Μείωση του κόστους IT

Χωρίς να χρειάζεται να τρέχετε το δικό σας hardware, θα είστε σε θέση να εξοικονομήσετε λειτουργικά έξοδα, έξοδα IT και να έχετε τη δυνατότητα να το αυξάνετε ή να το μειώνετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησής σας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα τεράστιο ποσοστό αποταμίευσης, καθώς δεν θα συνδέεστε με ένα δαπανηρό server.

  1. Δυνατότητα αύξησης και μείωσης του χώρου

Χρειάζεστε περισσότερο χώρο; Αυξήστε τον χωρίς όρια. Αντιθέτως, αν χρειαστεί να μειώσετε τις δραστηριότητές σας, μπορείτε εξίσου εύκολα να μειώσετε το χώρο και την συνδρομή σας, έτσι ώστε να μην πληρώνετε παραπάνω χρήματα για αποθήκευση στο cloud. Αυτή είναι η καλύτερη και οικονομικά αποδοτικότερη λύση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να έχουν το δικό τους cloud server, για να τους παρέχει τα ίδια οφέλη, αλλά με πλήρη έλεγχο.

  1. Βελτιωμένη συνεργασία

Το cloud σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα συνεργασίας, με έναν τρόπο που δεν έχει δει ποτέ. Οι υπάλληλοι σε διαφορετικά τμήματα, ορόφους ή ακόμα και χώρες, μπορούν να εργάζονται ταυτόχρονα σε έγγραφα και να τελειώσουν μια εργασία σε μικρότερο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνούν μέσω email. Τώρα οι υπάλληλοί σας μπορούν να εργάζονται άψογα με ένα πλήρες ιστορικό των αντιγράφων ασφαλείας.

  1. Άμεση πρόσβαση οπουδήποτε

Ο λογαριασμός σας στο cloud μπορεί να είναι προσβάσιμος οπουδήποτε, οποτεδήποτε, εφόσον ο χρήστης έχει τα σωστά διαπιστευτήρια και πρόσβαση στο Internet.

  1. Ανθεκτικότητα σε καταστροφές

Οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες δεν θα είναι η αιτία για το κλείσιμο ολόκληρης της επιχείρησής σας, επειδή οι servers σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Αν κάποιος από τους servers του παροχέα cloud σας πάθει βλάβη, υπάρχουν κι άλλα αντίγραφα ασφαλείας για να μπορέσει μια επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί.

Τι να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε το cloud

Το cloud ωστόσο, δεν είναι άτρωτο. Υπάρχουν κίνδυνοι κατά τη χρήση του, ακριβώς όπως και για οτιδήποτε άλλο.

Υπάρχουν Κίνδυνοι Ασφάλειας

Ένας κύριος κίνδυνος είναι τα endpoints. Τα endpoints αναφέρονται στα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό cloud, όπως είναι τα τηλέφωνα ή οι φορητοί υπολογιστές τους. Ομοίως, οι ίδιοι οι υπάλληλοι μιας επιχείρησης, θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν μία αδυναμία στο σύστημα. Εάν χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης και email για τα πάντα, τότε ένας χάκερ που έχει αποκτήσει αυτές τις πληροφορίες μπορεί να έχει πρόσβαση από μέσω αυτού στο cloud. Εάν δεν διαθέτετε επίπεδα ασφάλειας, ώστε το προσωπικό σας να έχει πρόσβαση μόνο σε πληροφορίες που αφορούν τους ίδιους, αυτό σημαίνει ότι ένας χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ολόκληρη την επιχείρησή σας.

Η μετάβαση στο Cloud είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση για όλους τους τύπους επιχειρήσεων, θυμηθείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια του Cloud σας και να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας για να μειώσετε τον κίνδυνο παραβίασης των δεδομένων σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Αν η Microsoft δεν αποκτήσει το TikTok μπορεί να απαγορευτεί στις ΗΠΑ

Η εφαρμογή TikTok είναι το τελευταίο «θύμα» της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αμερικής και την Κίνας.

Οι 3 κορυφαίες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, μπορείτε να κάνετε κάτι δημιουργικό εξ’ αποστάσεως, όπως είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα από εφαρμογές.

Tο 90% των οργανισμών καθυστερεί τα project ασφαλείας λόγω COVID-19

Σύμφωνα με την Tanium, εταιρεία ασφαλείας και διαχείρισης endpoint συστημάτων, πάνω από το 90% των οργανισμών παγκοσμίως αναγκάστηκε να καθυστερήσει βασικά project...

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...