ΑρχικήinetΟι έφηβοι χρησιμοποιούν τα Google Docs για να στέλνουν μηνύματα στην τάξη

Οι έφηβοι χρησιμοποιούν τα Google Docs για να στέλνουν μηνύματα στην τάξη

Docs Παλαιότερα όταν τα παιδιά ήθελαν να μιλήσουν μεταξύ τους την ώρα του μαθήματος αντάλλασσαν χαρτάκια. Σήμερα, με την πρόοδο της τεχνολογίας έχει αλλάξει και αυτό. Στις μέρες μας, φαίνεται ότι τη θέση των παραδοσιακών χαρτιών έχουν πάρει τα Google Docs, μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιούν οι έφηβοι για να ξεγελάσουν τους δασκάλους και τους γονείς.

Μια νέα έκθεση του The Atlantic δείχνει ότι οι περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας είναι πλέον ψηφιακές, με το στυλό και το χαρτί να αντικαθίστανται από laptops και υπολογιστές. Ωστόσο, ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια είναι η ανάγκη των παιδιών να μιλάνε με τους φίλους, πίσω από την πλάτη του δασκάλου, και τα Google Docs φαίνεται να αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο γι’ αυτή τη δουλειά.

Ένας μαθητής, που ονομάζεται Skyler (ψευδώνυμο), δήλωσε, “δεν ανταλλάσσουμε σημειωματάκια πια στο σχολείο”.

Οι μαθητές λένε ότι όταν απαιτείται να πραγματοποιούν συνομιλίες στην τάξη και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα smartphones τους, χρησιμοποιούν το αρχείο που έχει μοιραστεί ο δάσκαλος και κάνουν chat χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό Comments στα Google Docs.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το χαρακτηριστικό Comments επιτρέπει στους χρήστες να επισημάνουν μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση και να προσθέσουν σχόλια σε αυτήν.

Κάθε μαθητής χρησιμοποιεί διαφορετικά χρώματα γραμματοσειράς, για να δείξει την ταυτότητά του και αν ο δάσκαλος πλησιάσει, κρύβει τα σχόλια για να διαγραφούν όλα τα στοιχεία της μυστικής συνομιλίας. Επιπλέον, οι μαθητές διαγράφουν τα έγγραφα μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας.

Οι δάσκαλοι δεν είναι οι μόνοι που εξαπατώνται. Οι έφηβοι χρησιμοποιούν μια παρόμοια προσέγγιση στο σπίτι, αφήνοντας τους γονείς να πιστεύουν ότι ασχολούνται με τις εργασίες που τους βάζουν οι δάσκαλοι, ενώ στην πραγματικότητα συζητούν με τους φίλους τους.

Ωστόσο, η ιδέα δεν είναι κακή, και η προσπάθεια να σταματήσει αυτή η νέα συνήθεια των εφήβων μάλλον θα καταλήξει στο να αυξήσει τα μικρά κόλπα που βρίσκουν για να ξεγελούν τους δασκάλους και τους γονείς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS