ΑρχικήHow ToΠως να αποθηκεύσετε αρχεία με το Netdrive για Windows

Πως να αποθηκεύσετε αρχεία με το Netdrive για Windows

Οι σκληροί δίσκοι σήμερα είναι διαθέσιμοι σε διάφορες δυνατότητες και μπορείτε να βρείτε ένα που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και πολλά terabyte δεδομένων. Αλλά ο μεγαλύτερος περιορισμός των σκληρών δίσκων είναι η ταχύτητά τους. Οι ταχύτητες των σκληρών δίσκων δεν είναι ποτέ τόσο ικανοποιητικές με κύριο λόγο πίσω από αυτό να είναι η παρουσία περιστρεφόμενων εξαρτημάτων μέσα σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, εάν η ταχύτητα είναι η πρώτη προτεραιότητά σας, οι SSD είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή στην αγορά, με μόνο πρόβλημα την τιμή τους.  Ναι, μιλώ για την τιμή ανά gigabyte των SSD, οι οποίες είναι σημαντικά υψηλότερες από εκείνες των παλαιών σχολικών μηχανικών σκληρών δίσκων. Παρόλα αυτά όλοι έχουμε αποθηκευτικούς χώρους  cloud σήμερα.

Αν είστε πάντα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για κάθε gigabyte που χρησιμοποιείτε, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους αποθηκευτικούς χώρους cloud, οι οποίοι πάντοτε έρχονται με κάποιες δωρεάν επιλογές προς όλους με περιορισμό στην αποθήκευση. Αν χρησιμοποιούσατε συγχρόνως το Google Backup & Sync ή το Dropbox sync, το οποίο συγχρονίζει αυτόματα τα πράγματα στον σκληρό σας δίσκο και στον αποθηκευτικό χώρο στο cloud, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πράγμα και να διαθέσετε μερικές δεκάδες gigabytes στον SSD περιορισμένης αποθήκευσης που περιέχει μόνο τα δεδομένα σας και σημαντικά αρχεία. Παρόλο που τα SSD δεν είναι επιρρεπή σε φυσική ζημιά, όταν χάσετε κάποια δεδομένα από το SSD σας, είναι δύσκολο να τα επαναφέρετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεκάδες gigabytes για την εγκατάσταση ορισμένων βαριών προγραμμάτων και να αυξήσετε σημαντικά τη συνολική τους απόδοση. Επομένως, είναι άχρηστο να χρησιμοποιείτε αυτές τις υπηρεσίες συγχρονισμού εάν χρησιμοποιείτε SSD.

Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των υπηρεσιών συγχρονισμού είναι ότι δεν χρειάζεται να φορτώνετε τα αρχεία κάθε φορά. Απλά τα αποθηκεύετε στον φάκελο συγχρονισμού και μεταφορτώνονται αυτόματα στο cloud και στους υπολογιστές που έχουν εγκαταστήσει την υπηρεσία συγχρονισμού. Αλλά εάν διαθέτετε ένα SSD και θέλετε το ίδιο πράγμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα δαπανηρά gigabytes του SSD σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείται το CloudMounter και το αποθηκευτικούς χώρους cloud ως mapped drive στα Windows.

Αλλά αν θέλετε να συνδυάσετε τις δύο καλύτερες επιλογές, υπάρχει μια εναλλακτική λύση για το CloudMounter, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Ας ξεκινήσουμε με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χαρτογραφήσετε τις μονάδες αποθήκευσης cloud στον υπολογιστή σας των Windows.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Βήμα 1: Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε πρώτα το πρόγραμμα εγκατάστασης για το NetDrive for Windows από τον ακόλουθο σύνδεσμο. Μόλις το κατεβάσετε, εγκαταστήστε το στο σύστημά σας.

Βήμα 2: Το αρχείο εγκατάστασης δεν συνοδεύεται από περιττό λογισμικό ή κακόβουλο λογισμικό οπότε θα προχωρήσετε στην εγκατάσταση χωρίς προβλήματα.

Βήμα 3: Κατά το άνοιγμα του προγράμματος NetDrive, θα δείτε το παρακάτω. Απλά συνδεθείτε με έναν λογαριασμό NetDrive εάν διαθέτετε ήδη ή απλά δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό NetDrive. Εναλλακτικά, μπορείτε ακόμη και να συνδεθείτε με το Facebook, το Twitter ή έναν υπάρχοντα λογαριασμό Google.

Netdrive

Βήμα 4: Αφού συνδεθείτε με τον Google λογαριασμό, θα ανοίξει μια νέα καρτέλα / παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, όπου θα πρέπει να επιλέξετε τον Λογαριασμό σας Google.

* Βεβαιωθείτε ότι είστε ήδη συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο Google με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ή ότι είστε συνδεδεμένοι εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχουν επιλογές για να εισαγάγετε το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας στο Google στο user interface του NetDrive.

Βήμα 5: Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος ταυτότητας, θα λάβετε το ακόλουθο μήνυμα στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης.

Βήμα 6: Είστε έτοιμοι να προσθέσετε λογαριασμούς αποθήκευσης cloud τώρα. Στο επόμενο παράθυρο, απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο ‘+’ για να ξεκινήσετε με την προσθήκη ενός νέου λογαριασμού αποθήκευσης cloud.

Βήμα 7: Στο παράθυρο που εμφανίζεται τώρα, απλά επιλέξτε το “Storage Type”, που είναι βασικά ο παροχέας αποθήκευσης cloud όπως το Google Drive, Dropbox, κλπ. Από το αναπτυσσόμενο μενού. Τώρα επιλέξτε τη μέθοδο τοποθέτησης και άλλες βασικές ρυθμίσεις, οι οποίες μπορούν εναλλακτικά να αλλάξουν αργότερα και, τέλος, κάντε κλικ στο ‘Connect’.

Βήμα 8: Θα ανοίξει ξανά μια νέα καρτέλα / παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, όπου θα πρέπει να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας που είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό αποθήκευσης του cloud.

Βήμα 9: Μετά την επιλογή του λογαριασμού, θα σας ζητηθεί να χορηγήσετε ορισμένα δικαιώματα, ώστε το NetDrive να έχει πρόσβαση στα περιεχόμενα του λογαριασμού σας στο cloud storage. Απλά αναθεωρήστε τα δικαιώματα που ζητάτε, τα οποία όμως δεν είναι συντριπτικά και κάντε κλικ στο ‘Allow’.

Βήμα 10: Μόλις ο έλεγχος ταυτότητας ολοκληρωθεί σωστά, θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης.

Βήμα 11: Τώρα επιστρέψτε στο NetDrive και θα δείτε ότι όλα είναι έτοιμα με το Λογαριασμό σας Google. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αργότερα. Αλλά αν είστε ικανοποιημένοι με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, απλά κάντε κλικ στο ‘OK’.

Βήμα 12: Τώρα μπορείτε να βρείτε τον συνδεδεμένο λογαριασμό cloud. Απλά κάντε κλικ στο ‘Connect’ για να βρείτε τον Google Account ως ένα αντιστοιχισμένο Google Drive στο  Windows Explorer.

Βήμα 13: Δείτε πώς τα αρχεία θα εμφανίζονται στο Windows Explorer.

Βήμα 14: Μπορείτε να αποσυνδέσετε τον cloud λογαριασμό σας όποτε θέλετε. Απλά κάντε κλικ στο ‘Disconnect’ που αντιστοιχεί στον λογαριασμό σας στο cloud.

Βήμα 15: Μπορείτε τώρα να προσθέσετε τόσους πολλούς λογαριασμούς αποθηκευτικού χώρου όπως θέλετε, επαναλαμβάνοντας τα ίδια βήματα για να συνδεθείτε ξανά με μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Δεν βρήκαμε κανένα όριο που επιβάλλεται από το NetDrive στον αριθμό των λογαριασμών αποθήκευσης cloud που μπορείτε να συνδέσετε. Έτσι, μπορείτε να συνδέσετε κυριολεκτικά οποιονδήποτε αριθμό λογαριασμών αποθήκευσης cloud ανάλογα με τον αριθμό των υπολογιστών που υποστηρίζουν.

Έχω προσθέσει 3 από τους λογαριασμούς μου στο Google Drive και λειτούργησε μια χαρά.

Όχι μόνο αυτό αλλά μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για όλους τους μεμονωμένους λογαριασμούς αποθήκευσης cloud που έχετε συνδέσει.

Βήμα 16: Ανοίξτε το NetDrive και αγγίξτε την τριπλή κουκκίδα που αντιστοιχεί στο λογαριασμό αποθήκευσης cloud και έπειτα ‘Config’.

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε διαφορετικές ρυθμίσεις, μερικές από τις οποίες είναι οι παρακάτω.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους, εάν θέλετε να τοποθετήσετε τους δίσκους αποθήκευσης στο cloud κατά το startup, το login ή όχι κατά την αυτόματη εγκατάσταση, αν προτιμάτε τη χειροκίνητη εγκατάσταση.

Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την άμεση μεταφόρτωση μέσω του Windows Explorer ή μεταφόρτωση φόντου. Η μεταφόρτωση του ιστορικού είναι καλύτερη, καθώς αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο, ενώ κατά τη διάρκεια της φόρτωσης θα μεταφορτωθούν τα αρχεία κατά την αντιγραφή, κάτι που ίσως δεν είναι εφικτό κάθε φορά.

Υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να προσαρτήσετε τις μονάδες δίσκου ως αφαιρούμενες μονάδες αποθήκευσης, αν θέλετε το NetDrive να αναζητά τη λίστα αρχείων κάθε φορά, την ετικέτα της μονάδας δίσκου και πολλά άλλα.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση όλων, απλά κάντε κλικ στο “OK”.

Το NetDrive είναι μια εξαιρετική και ολοκληρωμένη λύση αν δεν θέλετε πολλαπλά εφεδρικά gigabytes στον σκληρό σας δίσκο ή στον SSD για συγχρονισμό όλων των λογαριασμών αποθήκευσης cloud στους οποίους έχετε πρόσβαση. Σήμερα, το NetDrive υποστηρίζει όλες τις σημαντικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που περιλαμβάνουν το Google Drive, το Dropbox, το OneDrive, το Box, το Amazon Drive, το Swift, το WebDAV, τις υπηρεσίες FTP κλπ. Έτσι, ο κατάλογος των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud NetDrive δεν είναι καθόλου απογοητευτικός.

Ελπίζω οι πληροφορίες να σας ήταν χρήσιμες. Εάν συνεχίζετε να έχετε ερωτήσεις μην διστάσετε να σχολιάσετε παρακάτω.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS