ΑρχικήUpdatesΤο Chrome υποστηρίζει τα Media Playback keys στο πληκτρολόγιό σας

Το Chrome υποστηρίζει τα Media Playback keys στο πληκτρολόγιό σας

Chrome Αν είστε τακτικός χρήστης του Google Chrome, τότε η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη με την κυκλοφορία του Chrome 73. Κι αυτό γιατί το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης θα προσθέσει υποστήριξη για το Media Session API.

Σε υπολογιστές με Windows 10, το API θα επιτρέψει στο πρόγραμμα περιήγησης, να χρησιμοποιεί τα εγγενή στοιχεία ελέγχου των media που μπορούν να χρησιμοποιούν οι χρήστες για τον έλεγχο της αναπαραγωγής πολυμέσων. Επίσης, το Chrome θα μπορεί να υποστηρίζει τα hardware media πλήκτρα που υπάρχουν στις συσκευές.

Το status page του Chrome περιγράφει το Media Session ως ένα API που “επιτρέπει στα websites να προσαρμόζουν τα μεταδεδομένα πολυμέσων, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τις ειδοποιήσεις και το κλείδωμα οθόνη στο UI. Επιτρέπει επίσης τον έλεγχο των πολυμέσων εκτός σελίδας, καθώς και τη διαχείριση των πλήκτρων των πολυμέσων».

Η αλλαγή επιβεβαιώθηκε από την Becca Hughes, software engineer του Chrome, στο Chromium.org. Αυτό σημαίνει ότι αν παρακολουθείτε βίντεο με μουσική στο YouTube, θα μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης και να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας, για να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε την αναπαραγωγή του βίντεο. Ας ελπίσουμε ότι κι άλλα sites θα μπορούν να υποστηρίξουν τη νέα λειτουργία χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Αυτή η λειτουργία προστίθεται στη λίστα των εγγενών χαρακτηριστικών του Chrome, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης υποστήριξη για Windows 10 Notifications και Dark Theme.

Το API υπάρχει στο Android ήδη από την κυκλοφορία του Chrome 57. Εκτός από τα Windows 10, η Google προσθέτει επίσης το API στο Linux, στο macOS και φυσικά στο ChromeOS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS