ΑρχικήinetΠαραγγελίες της Amazon παραδίδονται με το νέο ρομπότ "Scout"

Παραγγελίες της Amazon παραδίδονται με το νέο ρομπότ “Scout”

ScoutSAN FRANCISCO: Την Τετάρτη, η Amazon άρχισε να τοποθετεί ρομπότ σε μέγεθος μικρού ψυγείου, που ονομάζεται “Scout”, για να κάνει delivery σε πελάτες σε μια γειτονιά έξω από το Σιάτλ.

Το ρομπότ-όχημα, που δημιουργήθηκε από την Amazon, είναι ηλεκτροκίνητο, έχει ρόδες και καθοδηγεί τον εαυτό του κατά μήκος των πεζοδρομίων με ρυθμό περπατήματος, σύμφωνα με τον Sean Scott, τον αντιπρόεδρο του project.

Η Amazon αποτελεί την πιο πρόσφατη είσοδο στην αγορά της ρομποτικής ή της αυτόνομης παράδοσης, που στοχεύει στη μεταφορά γευμάτων ή άλλων αγαθών στους πελάτες.

“Αναπτύξαμε το Amazon “Scout” στο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης στο Σιάτλ, εξασφαλίζοντας ότι οι συσκευές μπορούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να κινούνται δίπλα σε κατοικίδια ζώα, σε πεζούς και οτιδήποτε άλλο βρεθεί στο δρόμο τους”, ανέφερε ο Scott σε ένα post με το οποίο παρουσίαζε το delivery system.

Περιέγραψε το “Scout”, ως ρομπότ σε μέγεθος ενός “μικρού ψυγείου” και είπε ότι έξι από αυτά παραδίδουν πακέτα στους πελάτες του Amazon σε μια γειτονιά κοντά στο Σιάτλ.

“Οι πελάτες στο Snohomish County παραγγέλνουν κανονικά και τα πακέτα του Amazon παραδίδονται είτε από έναν από τους αξιόπιστους συνεργάτες μας είτε από το Scout”, δήλωσε ο Scott.

Τα ρομπότ παράδοσης “Scout” θα κινούνται αυτόματα προς τους προορισμούς τους, μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, αλλά συνοδευόμενα από υπαλλήλους της Amazon.

Τα αποτελέσματα του πειράματος Scout θα καθορίσουν εάν το σύστημα θα επεκταθεί.

Η Amazon έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο logistics, καθώς εργάζεται για την αποτελεσματική παράδοση αγαθών στους πελάτες, ελέγχοντας το κόστος.

Ο διαδικτυακός λιανοπωλητής που εδρεύει στο Σιάτλ και άλλοι εργάζονται για τρόπους βελτίωσης των παραγγελιών.

Ο κινεζικός λιανικός κολοσσός JD.com χρησιμοποιεί ρομπότ παράδοσης, όπως και αρκετές νεοσύστατες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η εταιρεία Starship Technologies, με έδρα την Εσθονία, έχει δοκιμάσει τη λειτουργία της στην Washington και μια άλλη εταιρεία, η KiwiBot, κάνει παραδόσεις σε Αμερικανούς φοιτητές πανεπιστημίου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS