ΑρχικήinetΌλα τα χαρακτηριστικά και οι λεπτομέρειες για το καινούριο Android Q!

Όλα τα χαρακτηριστικά και οι λεπτομέρειες για το καινούριο Android Q!

Σύντομα αναμένεται από την Google να αποκαλύψει την κυκλοφορία του Android Q! Βέβαια η επίσημη ανακοίνωση για το Android 10 θα αργήσει λίγους μήνες ακόμα, αλλά χάρη σε κάποια reports από επίσημες πηγές έχουμε μία καλή ιδέα για το τι θα δούμε.

Android Q

#1 Όνομα για το Android Q

Μέχρι στιγμής όλες οι μεγάλες Android κυκλοφορίες είχαν ένα ψευδώνυμο που αυτό πάντα είχε σχέση με κάποιο γλυκό. Ειδικότερα, όλα τα ονόματα από το Android 1.5 Cupcake και έπειτα έχουν επιλεχθεί βάσει αλφαβητικής σειράς. Για παράδειγμα, το Android 9.0 Pie αποτελεί την τελευταία εκδοχή του OS, το οποίο σημαίνει πως έρχεται το Android 10 Q. Πράγματι, υπάρχουν διαρκώς φήμες πως πλησιάζει η νέα έκδοση αλλά κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά ποιο μπορεί να είναι το όνομα που θα δοθεί.

 

#2 Android Q Dark Mode

Η πιθανότητα να προστεθεί το Dark Mode φαίνεται αρκετά μεγάλη και αυτό επειδή η Google πειραματίζεται με τη συγκεκριμένη λειτουργία σε όλο και περισσότερες Android εφαρμογές. Εικάζεται πως το μαύρο theme θα ενεργοποιείται είτε manually ή θα προγραμματίζεται για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση με αυτόματο τρόπο. Η αλήθεια είναι πως το dark mode είναι πιο εύκολο για τα μάτια συγκριτικά με το λευκό και ιδίως για την νύχτα. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα είναι πως μειώνει την κατανάλωση ισχύος από τις AMOLED οθόνες.

#3 Desktop Mode

Σύμφωνα με κάποιες ανεπίσημες πηγές, η ομάδα XDA developers δοκιμάζει να προσθέσει το feature του «Force Desktop Mode», το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να συνδέεται το Android Q κινητό σε έναν υπολογιστή desktop μέσω ενός εξωτερικού monitor και πληκτρολογίου.

#4 Δικαιώματα και άδειες

Εδώ το καλό νέο είναι πως το «Permission Management» θα δώσει στους χρήστες τον πλήρη έλεγχο στην ιδιωτικότητά τους. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που θα ανοίγει ένας user το Permissions screen για κάθε μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί, θα μπορεί να δει πόσες φορές έχει δώσει πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη άδεια. Επίσης, αν μια εφαρμογή έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο και την τοποθεσία, το όνομα θα εμφανίζεται στο Android Status Panel και παράλληλα το app δεν θα έχει πρόσβαση, όσο δεν θα είναι στην οθόνη. Με πιο απλά λόγια, αν κάποιος χρήστης ανοίξει μια εφαρμογή σαν το Facebook Messenger, αυτό θα μπορεί να ανιχνεύει την τοποθεσία ή να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο, μόνο όσο είναι στην οθόνη.

#5 Υποστήριξη των αναδιπλούμενων συσκευών

Εδώ δεν πρόκειται για καμία απολύτως φήμη. Η Google είχε ανακοινώσει από το Νοέμβριο του 2018 πως θα ενσωματώσει πλήρως τις αναδιπλούμενες και dual-screen συσκευές στο Android Q. Αυτό σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό, αν φανταστεί κανείς πως έχει ένα αναδιπλούμενο κινητό και πατάει ένα βίντεο στο Youtube την ώρα που είναι διπλωμένο και μόλις ξεδιπλωθεί να συνεχίζεται η αναπαραγωγή σε μεγαλύτερη οθόνη.

Τέλος, όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας, η Google δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι επίσημα αλλά αναμένεται να προβληθεί ως νέο μοντέλο για πρώτη φορά τον Μάιο. Αυτό είναι σχεδόν σίγουρο, καθώς κάθε άνοιξη πραγματοποιούνται τα συνέδρια για καινούριες κυκλοφορίες Android!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS