ΑρχικήinetReview: Asus ZenBook 14 UX433 και Apple MacBook Air

Review: Asus ZenBook 14 UX433 και Apple MacBook Air

Ήρθε το ZenBook 14 της Asus για να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζουμε για τα notebooks.

ZenBook

Η Apple ανανέωσε πρόσφατα το MacBook Air και συγκεκριμένα το notebook που εισήγαγε την τάση του modern thin και light.  Το αναβαθμισμένο 2018 MacBook Air πήγε ένα βήμα παρακάτω, έχοντας αναβαθμίσει την όψη του. Η αγορά όμως φαίνεται να αμφισβητεί αν το MacBook είναι πράγματι εκτός συναγωνισμού. Για την ακρίβεια, ένας αριθμός εξαιρετικών notebooks φαίνεται να το ξεπερνούν, καθώς είναι πιο λεπτά, ελαφριά και μικρά.

Το Asus ZenBook 14 UX433 είναι ένα notebook που κατά τους ειδικούς ξεπερνάει το MacBook Air. Παρακάτω ακολουθεί μια αναλυτική περιγραφή του μοντέλου  για να διαπιστώσετε και οι ίδιοι πιο είναι περισσότερο καινοτόμο και εύχρηστο.

Σχεδιασμός

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς όταν ανοίγει το ZenBook 14 είναι η επέκταση της οθόνης του που περικλείεται από μικρά bezel. To MacBook Air έχει επίσης μικρά bezel αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Το ZenBook 14 είναι πολύ σταθερό και έχει ένα ολόκληρο εύρος του MIL-STD-810G standard testing και το πλαίσιό του είναι τόσο άκαμπτο, όπως και του MacBook. Όσον αφορά την εξωτερική του εμφάνιση το notebook της Asus έχει ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο μπλε χρώμα με χρυσή κάλυψη, έχοντας μια χρυσή μπάρα πάνω από το πληκτρολόγιο, η οποία φαίνεται να έχει κουμπιά που ρυθμίζουν τον ήχο, όμως στην πραγματικότητα είναι διακοσμητική. Επίσης, είναι διαθέσιμο σε χρυσό, ασημί και γκρι. Επιπλέον, περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σύνδεση HDMI, μια κάρτα micro SD και USB-A 3.1, USB-A 2.0 και USB-C 3.1 ports, χωρίς την υποστήριξη του Thunderbolt 3.

Απόδοση

Η Asus εξόπλισε το ZenBook 14 με απίστευτα γρήγορους και αποτελεσματικούς τετραπύρηνους επεξεργαστές. Σχετικά με συγκεκριμένα tasks, όπως η επεξεργασία video φαίνεται να ξεπερνά το MacBook της Apple. To MacBook χρησιμοποιεί έναν πιο γρήγορο PCIe SSD δίσκο από ότι το ZenBook 14. Όμως πρακτικά το ZenBook 14 είναι πολύ πιο γρήγορο. Η ποιότητα οθόνης είναι 14-inch και Full HD (1,920 x1,080) αλλά του MacBook έχει μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Φορητότητα

Το ZenBook 14 είναι 0,63 inches παχύ και ζυγίζει 2,62 pounds. Το MacBook Air είναι 0,61 παχύ και ζυγίζει 2,75 pounds. Αυτό κάνει και και τα δύο notebooks το ίδιο ελαφριά και λεπτά και εύκολα προς μετακίνηση.

Αναφορικά με την διάρκεια ζωής και τα δύο notebooks περιλαμβάνουν 50-watt ώρες για μπαταρία αλλά βάσει ερευνών που έχουν γίνει, αποδείχτηκε πως MacBook η μπαταρία διαρκεί λίγο περισσότερο.

Αν και το ZenBook 14 έχει μεγαλύτερη οθόνη και μεγαλύτερη ταχύτητα, το MacBook Air φαίνεται να έχει περισσότερη ευκρίνεια και να είναι καλύτερα κατασκευασμένο, κάνοντας το να αποτελεί την πιο ιδανική επιλογή για τους περισσότερους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS