ΑρχικήinetΗ Oracle κυκλοφόρησε το VirtualBox 6.0.0

Η Oracle κυκλοφόρησε το VirtualBox 6.0.0

Η Oracle κυκλοφόρησε χθες μια νέα σημαντική έκδοση του δωρεάν λογισμικού VirtualBox για όλα τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα των 64 bit.

Το VirtualBox 6.0.0 διατίθεται μόνο για τις εκδόσεις 64 bit των Windows, OS X, Linux και Solaris. Η τελευταία έκδοση του VirtualBox που υποστηρίζει κεντρικούς υπολογιστές 32-bit είναι η έκδοση 5.2, η οποία και θα υποστηρίζεται μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Οι λήψεις διατίθενται στον επίσημο δικτυακό τόπο του VirtualBox.

Σημειώστε ότι το μέγεθος του προγράμματος εγκατάστασης του VirtualBox για Windows σχεδόν διπλασιάστηκε και από περίπου 100 Megabyte που ήταν στις προηγούμενες εκδόσεις τώρα στην έκδοση 6.0.0 έφτασε στα 200 Megabytes. Ωστόσο, η διαδικασία διαχείρισης χρησιμοποιεί το ίδιο ποσό μνήμης RAM όταν εκτελείται.

Το VirtualBox 6.0.0 μπορεί να εγκατασταθεί και σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Η νέα έκδοση θα διαβάσει αυτόματα τις υπάρχουσες εικονικές μηχανές. Οι εγκατεστημένες επεκτάσεις θα χρειαστεί επίσης και αυτές να ενημερωθούν. Το changelog του VirtualBox 6.0.0 επισημαίνει αρκετές σημαντικές αλλαγές στη νέα έκδοση καθώς και βελτιώσεις, διορθώσεις και αλλαγές.

Η νέα έκδοση του λογισμικού virtual υπολογιστών έρχεται με ελαφρά αλλαγμένη τη εμφάνιση του. Ορισμένα εικονίδια μετακινήθηκαν ή απομακρύνθηκαν, αλλά η διάταξη παραμένει η ίδια ως επί το πλείστον.

Μια άλλη σημαντική προσθήκη είναι ένας νέος διαχειριστής αρχείων που δίνει στους χρήστες τον έλεγχο του συστήματος αρχείων επισκεπτών. Περιλαμβάνει επιλογές για την αντιγραφή αρχείων μεταξύ του συστήματος κεντρικού υπολογιστή και του εικονικού μηχανήματος.

Άλλα νέα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η καλύτερη υποστήριξη 3D γραφικών στα Windows, η εξομοίωση γραφικών 3D VMSVGA σε Linux και Solaris και οι εναλλακτικές επιλογές Hyper-V σε υπολογιστές με Windows.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS