ΑρχικήinetΟι πωλήσεις smartphone έπεσαν δραματικά το 2018!

Οι πωλήσεις smartphone έπεσαν δραματικά το 2018!

Μπορεί η αγορά smartphone να σημείωσε μείωση για το έτος 2018, οι αναλυτές θεωρούν πως η κατάσταση θα φτιάξει το νέο έτος χάρη στη δυναμική προσθήκη του 5G στις συσκευές.

Συγκεκριμένα, το 2018 σημειώθηκε μείωση 3% πέφτοντας στις 1,42 δισ. μονάδες.

Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την παρακμή αποδίδεται την Κίνα που σημείωσε μείωση 8.8% για το 2018. Πιστεύεται ότι η Κίνα θα επανέλθει το 2022 σε αντίθεση με την αγορά της Αμερικής που θα γνωρίσει ανάπτυξη το 2019.

smartphone

«Ελπίζουμε οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες που επικεντρώνονται σε high-end προϊόντα, να καταφέρουν να προσελκύσουν καταναλωτές που θέλουν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους με νέες υψηλής ποιότητας.» αναφέρει ο Sangeetika Srivastava ερευνητικός αναλυτής στην IDC Worldwide Mobile Device Tracker.

Η IDC σημείωσε ότι ενώ το 2018 δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του, η παγκόσμια αγορά smartphone δεν το βάζει κάτω κάνοντας στροφή προς τις μεγαλύτερες οθόνες και high-end συσκευές. Το τρίτο τρίμηνο του 2018, η 6 ιντσών έως 7 ιντσών οθόνη αποτέλεσε μια επιτυχημένη αλλαγή που γνώρισε μεγάλη απήχηση μεταξύ των καταναλωτών.

Τα smartphones με οθόνες 5,5 ιντσών και άνω αντιπροσωπεύουν το 66,7% όλων των συσκευών που πωλήθηκαν το 2018 και θα αυξηθούν στο 87,7% μέχρι το 2022.

Η Melissa Chau, διευθυντής ερευνών της IDC Worldwide Mobile Device Tracker, δήλωσε: «Αυτό που θεωρούμε ένα smartphone κανονικού μεγέθους έχει αλλάξει δραματικά μέσα σε λίγα χρόνια ενώ η επόμενη μεγάλη μετάβαση θα είναι σε ευέλικτες οθόνες που ακόμα βρίσκεται υπό επεξεργασία.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS