15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Η Google καταργεί την εφαρμογή Allo

Λίγους μήνες μετά την «παύση της επένδυσης» στην υπηρεσία, η Google καταργεί επίσημα την εφαρμογή Allo. Η τελευταία είναι βασικά η ανταγωνίστρια εφαρμογή των Apple iMessage, Facebook Chat και WhatsApp. Σύμφωνα με το επίσημο blog post της, μια πιο απλοποιημένη στρατηγική ανταλλαγής μηνυμάτων έρχεται στο μέλλον .

Η Google δήλωσε ότι το app θα λειτουργήσει μέχρι το Μάρτιο. Μέχρι τότε, οι χρήστες μπορούν να κάνουν export το υπάρχον ιστορικό συνομιλιών.

«Έχουμε μάθει πολλά από την Allo, ιδιαίτερα ό, τι είναι δυνατό όταν ενσωματώνετε λειτουργίες μηχανικής μάθησης, όπως το Google Assistant, σε μηνύματα.»

Βασικά, η εταιρεία υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει μόνο πέντε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που προχωρούν, από την τρέχουσα 7η σουίτα. Για να μειώσει σε πέντε εφαρμογές, θα τερματίσει τελικά το Hangouts και το Google Allo, ενώ θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται τα Messages, το Hangouts Chat, το Hangouts Meet, το Duo και το Google Voice.

Allo

Όπως αναμενόταν, η προσοχή θα μεταφερθεί πλέον στα Messages, η οποία είναι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζεται στο Android της Google. Αυτό έρχεται με έμφαση στην RCS, η οποία έχει οριστεί για να δώσει στους χρήστες του Android προηγμένα χαρακτηριστικά μηνυμάτων όπως την επιλογή να φαίνεται ότι διαβάστηκε το μήνυμα και δυνατότητες κοινής χρήσης εικόνας υψηλότερης ανάλυσης. Επιπλέον, η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Hangouts για ομαδική συζήτηση και το Duo για συνομιλία μέσω βίντεο.

«Είμαστε … έτοιμοι να συλλέξουμε ότι έχουμε μάθει από την εφαρμογή Allo και να τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε ακόμα καλύτερα τα Messages. Και αφού εστιάσαμε στα Messages,το Duo για τους καταναλωτές, το Hangouts Chat και το Hangouts Meet για συνεργασία σε ομάδες, θα συνεχίσουμε παρέχοντας σας μια απλούστερη εμπειρία επικοινωνίας».

Η δημοσίευση στο blog επανέλαβε ότι τα «Κλασικά» Hangouts τελικά θα καταργηθούν, ενώ το Hangouts Chat και το Hangouts Meet θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά δεν θα καταργηθεί το Hangouts μέχρι να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση μεταξύ των εφαρμογών. Η εφαρμογή Allo, η οποία είχε «σταματήσει» να αναπτύσσεται νωρίτερα φέτος, θα τερματιστεί τον Μάρτιο του 2019.

Το Hangouts Chat είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της Google και διαθέτει πάνω από ένα δισεκατομμύριο εγκαταστάσεις μόνο στο Android. Είναι η μοναδική υπηρεσία μηνυμάτων της εταιρείας που υποστηρίζει άμεσα μηνύματα, SMS, βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις, με πελάτες σε Android, iOS, Web, μέσα στο gmail.com και στην επιφάνεια εργασίας μέσω επέκτασης του Chrome.

Με ένα τόσο ευρύ και ολοκληρωμένο σύνολο χαρακτηριστικών, το Hangouts Chat δεν αφήνει περιθώρια για άλλα προϊόντα ανταλλαγής μηνυμάτων της Google. Αφού τερματιστεί το κλασσικό Hangouts, μπορεί να διαφοροποιήθει καλύτερα τη βάση χρηστών των μηνυμάτων στις πέντε υπόλοιπες εφαρμογές του, υποθέτω.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *