15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Η ενημέρωση KB4467682 των Windows 10 χαλάει το μενού της έναρξης

Η Microsoft επιβεβαίωσε πρόσφατα ένα νέο ζήτημα στην ενημέρωση KB4467682 για τα Windows 10 που διαθέτουν την έκδοση 1803 Απριλίου.

Η εταιρεία αναγνωρίζει με μια δήλωση που δημοσιεύτηκε σε επίσημη σελίδα της ότι η ενημέρωση KB4467682 μπορεί να διαλύσει το μενού έναρξης στα Windows 10 για έναν αριθμό χρηστών, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.

«Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης ορισμένοι χρήστες με προσαρμοσμένες διατάξεις του μενού έναρξης ενδέχεται να δουν το μενού τους να μην εμφανίζεται σωστά» λέει η Microsoft.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ισχυρίζεται ότι ήδη εργάζεται για την επιδιόρθωση του θέματος και αναμένει ότι το πρόβλημα θα λυθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο νέες ενημερώσεις για τα Windows 10 ως τμήμα του μηνιαίου κύκλου αναπροσαρμογών και είναι πιθανό να συμπεριληφθεί και μια λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αν δεν υπάρξει λύση στις αυριανές ενημέρωσεις, η πρόβλεψη αλλάζει για το τέλος του μήνα.

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι η Microsoft έχει ήδη σταματήσει την κυκλοφορία της συγκεκριμένης ενημέρωσης αφού ανακάλυψε ότι η KB4467682 μπορεί να προκαλέσει πολλά σφάλματα, ακόμη και BSOD σε πολλά Surface Book 2.

«Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν εμφανίσεις πολλαπλών σφαλμάτων. Προληπτικά, καταργήσαμε αυτή την ενημέρωση από το Windows Update και τον κατάλογο Microsoft Update για την προστασία των πελατών. Οι διορθώσεις και οι βελτιώσεις θα είναι διαθέσιμες στην έκδοση ενημέρωσης ασφαλείας του Δεκεμβρίου 2018, η οποία θα περιλαμβάνει και την λύση του προβλήματος», λέει η Microsoft.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις σε αυτό το σημείο, αλλά οι χρήστες μπορούν απλώς να καταργήσουν πλήρως την ενημέρωση σε περίπτωση που οι Η/Υ τους εμφανίζουν σφάλματα. Οι συσκευές που δεν έχουν ήδη λάβει την συγκεκριμένη έκδοση δεν θα μπορούν πλέον να την κατεβάσουν από το Windows Update μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *