ΑρχικήsecurityΗ Dell εντόπισε και τερμάτισε κακόβουλες κινήσεις στα συστήματα της

Η Dell εντόπισε και τερμάτισε κακόβουλες κινήσεις στα συστήματα της

Η Dell ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 9 Νοεμβρίου εντόπισε στα συστήματά της επιτιθέμενους που προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες από το Dell.com και το support.dell.com.

Dell

Σύμφωνα με την ανακοίνωση παραβίασης της Dell, εντοπίστηκαν στα συστήματα της μη εξουσιοδοτημένοι λογαριασμοί. Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες από τον ιστότοπο, όπως ονόματα, διευθύνσεις email και κρυπτογραφημένα passwords.

“ Στις 9 Νοεμβρίου του 2018, εντοπίσαμε και διακόψαμε προσπάθειες απόσπασης πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες του ιστότοπου Dell.com.” δήλωσε σε μία αναφορά η Dell. “Αφού εντοπίσαμε την απειλή, διακόψαμε άμεσα τις κινήσεις των λογαριασμών και ξεκινήσαμε έρευνα. Επιπλέον προσλάβαμε ερευνητική εταιρεία για να βοηθήσει στην έρευνα, αλλά και για να μας εκπροσωπήσει νομικά”

Σε μια δεύτερη δήλωση της η εταιρεία είπε ότι οι μηχανικοί της εντόπισαν τους ύποπτους λογαριασμούς την ίδια ημέρα την οποία και ξεκίνησαν. Ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει όταν τον ρώτησαν πόσοι περίπου είναι οι λογαριασμοί που επηρεάστηκαν, ενώ είπε  πως δεν μπορεί να απαντήσει ακόμα, καθώς είναι πολύ πιθανό ο αριθμός να είναι μηδενικός.

Κάτι ακόμα που δήλωσαν είναι ότι στόχος δεν ήταν στοιχεία χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, ή οποιαδήποτε άλλη ευαίσθητη πληροφορία των πελατών. Επιπλέον η υπηρεσία δεν διακόπηκε κατά τον χρόνο της παραβίασης, αλλά ούτε και αργότερα.

Ενώ η ίδια η εταιρεία δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι κακόβουλοι χρήστες απέσπασαν με οποιονδήποτε τρόπο δεδομένα άλλων χρηστών, η Dell προτείνει να γίνει password reset σε όλους τους λογαριασμούς στο site της, ενώ παράλληλα για προληπτικούς λόγους θα πρέπει να αλλαχτούν και οι κωδικοί άλλων site που οι χρήστες έχουν ίδια password με του Dell.com.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS