ΑρχικήsecurityΨεύτικα τηλεφωνικά κέντρα στέλνουν scam virus alerts

Ψεύτικα τηλεφωνικά κέντρα στέλνουν scam virus alerts

alertsΠολύ συχνά, συναντάμε virus alerts στις συσκευές μας, που μας προειδοποιούν για την πιθανότητα μόλυνσης της συσκευής από ιούς. Ωστόσο, αυτές οι προειδοποιήσεις θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι απάτες, που πραγματοποιούνται για την απόσπαση χρηματικών ποσών από τους χρήστες.

Σύμφωνα με μια έκθεση του The New York Times, ένας στους πέντε ανθρώπους που λαμβάνουν τέτοια virus alerts τείνουν να έρχονται σε επαφή με ψεύτικα κέντρα τεχνικής υποστήριξης και έξι τοις εκατό των χρηστών πληρώνουν για ψεύτικες υπηρεσίες.

Η Microsoft έχει διαπιστώσει ότι διάφορα τέτοια ψεύτικα κέντρα τεχνικής υποστήριξης έχουν τις ρίζες τους στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας. Πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν περίπου 16 τέτοια κέντρα και περίπου 36 άτομα συνελήφθησαν, αφού ήταν μέρος μίας σπείρας που ξεγελούσε τους χρήστες με ψεύτικες προειδοποιήσεις. Οι απατεώνες χρησιμοποιούσαν ακόμη και ένα πλαστό λογότυπο της Microsoft στις ειδοποιήσεις για να φαίνονται πιο αξιόπιστες.

Ο Ajay Pal Sharma, ανώτερος υπεύθυνος της αστυνομίας, δήλωσε: “Ο τρόπος λειτουργίας τους ήταν να στέλνουν μία pop-up ειδοποίηση στα συστήματα χρηστών, χρησιμοποιώντας ένα πλαστό λογότυπο της Microsoft.”

Οι άνθρωποι πίσω από την ψεύτικη τεχνική υποστήριξη καλούσαν τους στόχους τους και προσποιούνταν ότι ήταν υπάλληλοι της Microsoft, λέγοντάς τους για έναν ιό ή ότι το σύστημά τους θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί. Τελικά, ζητούσαν χρήματα που κυμαίνονται από $ 99 έως $ 1000 για να διορθώσουν ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα.

Η απάτη πραγματοποιήθηκε σε τεράστιο επίπεδο, όπως υποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Microsoft λαμβάνει περίπου 11.000 ή περισσότερες καταγγελίες για απάτη κάθε μήνα.

Η Microsoft συνεργάζεται με άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η Google μαζί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, για να λύσουν αυτή την απειλή που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS