ΑρχικήsecurityMicrosoft: Όσο δεν επιλύει τα bugs στο λογισμικό της χάνει έδαφος...

Microsoft: Όσο δεν επιλύει τα bugs στο λογισμικό της χάνει έδαφος…

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Windows 10 version 1809 της Microsoft δεν ήταν μια επιτυχημένη αναβάθμιση. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε μερικοί από εμάς είναι ότι η εταιρεία θα μπορούσε να είχε αποφύγει το συγκεκριμένο φιάσκο και να μην είχε προκληθεί η πολυσυζητημένη ταλαιπωρία στους χρήστες. Φυσικό να αναρωτιέστε πως θα μπορούσε να είχε γίνει αυτό. Αρχικά, ας είμαστε ειλικρινείς, αν ο κολοσσός είχε κάνει “σωστά τη δουλειά του”  τώρα δεν θα το συζητούσαμε καν. Επειδή όμως κάτι δεν πήγε καλά κατά την υλοποίηση του update βρεθήκαμε με μια αναβάθμιση στα χέρια μας που μόνο καλό δε μας έκανε. Και πάλι, όμως, υπήρχε μια δεύτερη ευκαιρία για τη Microsoft να επανορθώσει αλλά την πέταξε στα σκουπίδια.

Ποια ήταν λοιπόν αυτή η δεύτερη ευκαιρία;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν την επίσημη κυκλοφορία του update υπάρχει ένα preview release στο Windows Insider program. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής προβολής οι χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα /σφάλμα εντοπίσουν. Μαντέψτε… Και στη περίπτωση του Windows 10 version 1809 οι χρήστες όντως επισήμαναν τα ελαττώματα αλλά η Microsoft αποφάσισε να τους παρακούσει.

Κατά την επανακυκλοφορία του update -στις αρχές Νοεμβρίου- η Microsoft υποσχέθηκε να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο feedback που λαμβάνει από τους χρήστες.

Και όμως, όλα δείχνουν ότι ο κολοσσός “δεν το έχει” ακόμα με την αντιμετώπιση κρίσιμων σφαλμάτων στο λογισμικό του κρίνοντας από την Microsoft Launcher εφαρμογή που πρόσφατα πρόσθεσε την υποστήριξη για τα Sticky Notes στην τελευταία έκδοση. Η εφαρμογή αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον περιορισμό των icons καθώς και με την διαγραφή δεδομένων από τις συσκευές.

Σύμφωνα με πρόσφατο tweet (Οκτώβριο) ενός χρήστη, έχει ήδη αναφέρει το θέμα στη Microsoft η οποία του απάντησε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση. Ο χρόνος περνά όμως και λύση δεν έχουμε. Μήπως η Microsoft πρέπει να λάβει πιο σοβαρά τις απόψεις των καταναλωτών πριν είναι αργά;

Microsoft

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS