ΑρχικήinetΤα computers πέτυχαν την αναγνώριση ζώων σε φωτογραφίες

Τα computers πέτυχαν την αναγνώριση ζώων σε φωτογραφίες

Τα computers που κατάφεραν να αναγνωρίσουν τα ζώα συγκεκριμένων φωτογραφιών αποτελούν την όμορφη είδηση της ημέρας!

computers

Πιο συγκεκριμένα, ένας υπολογιστής που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Wyoming από UW ερευνητές και άλλους, κατάφερε να αναγνωρίσει με αξιοσημείωτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα άγρια ζώα από διάφορες εικόνες. Να τονισθεί πως οι συγκεκριμένες εικόνες ήταν αποτελέσματα φωτογράφων της Βόρειας Αμερικής.

Ο υπολογιστής φαίνεται να εκμεταλλεύθηκε το εργαλείο του artificial intelligence. Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου, η αποκάλυψη της τεχνητής νοημοσύνης περιγράφεται ως μια σημαντική εξέλιξη στη μελέτη και τη διατήρηση της άγριας ζωής. Το συγκεκριμένο μοντέλο υπολογιστή έγινε πλέον διαθέσιμο σε λογισμικό για το πρόγραμμα R, το οποίο χρησιμοποιεί μια ευρέως διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού, την ομώνυμη R. Σίγουρα το όφελος της αναγνώρισης εικόνων αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι οικολόγοι σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τις μελέτες τους πάνω στην άγρια φύση.

Σύμφωνα με μελέτες του προαναφερόμενου πανεπιστημίου, ο υπολογιστής έχει καταφέρει να αναλύσει 3.2 εκατομμύρια εικόνες από κάμερες στην Αφρική, η λήψη των οποίων έγινε για ένα project. Η τεχνική που εφαρμόσθηκε δεν ήταν άλλη από την τεχνητή νοημοσύνη που κατάφερε να αναγνωρίσει με τρομερή ακρίβεια το 96.6% του συνόλου των ζώων από διάφορες λήψεις. Για να επαληθευτεί η αποτελεσματικότητα του, εκπονήθηκαν και άλλες μελέτες πάνω σε διάφορα είδη ζώων όπως ποντίκια, μοσχάρια, αγριογούρουνα και ελάφια και παρουσίασαν παρόμοια ποσοστά επιτυχίας!

Οι μελετητές αποφάσισαν να δώσουν αυτό το μοντέλο στο πακέτο λογισμικού του προγράμματος R, εντελώς δωρεάν. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ταξινομήσουν τις εικόνες τους σε μία βάση δεδομένων και παράλληλα να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τα δικά τους machine-learning μοντέλα, χρησιμοποιώντας εικόνες από νέες βάσεις δεδομένων.

Αυτή η είδηση μας κάνει να αναρωτιόμαστε την ταχύτητα, με την οποία εξελίσσεται η επιστήμη καθημερινά!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS