ΑρχικήinetΕρευνητές δημιούργησαν VR προσομοίωση μιας υπερμεγέθους μαύρης τρύπας!

Ερευνητές δημιούργησαν VR προσομοίωση μιας υπερμεγέθους μαύρης τρύπας!

προσομοίωσηΗ μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας, με το όνομα Τοξότης Α *, έχει απεικονιστεί για πρώτη φορά σε εικονική πραγματικότητα. Οι λεπτομέρειες περιγράφονται σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Computational Astrophysics and Cosmology.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας και στο Πανεπιστήμιο Goethe της Γερμανίας χρησιμοποίησαν τα πρόσφατα αστροφυσικά μοντέλα του Τοξότη A * για να δημιουργήσουν μια σειρά εικόνων οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν μια προσομοίωση εικονικής πραγματικότητας 360 μοιρών της μαύρης τρύπας, που μπορούν να παρακολουθηθεί στις διαθέσιμες κονσόλες VR. Οι συγγραφείς προτείνουν ότι αυτή η προσομοίωση εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για τη μελέτη των μαύρων τρυπών.

“Η προσομοίωση εικονικής πραγματικότητας μας δημιουργεί μία από τις πιο ρεαλιστικές απόψεις του άμεσου περιβάλλοντος της μαύρης τρύπας και θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για το πώς συμπεριφέρονται οι μαύρες τρύπες. Το ταξίδι σε μια μαύρη τρύπα στη διάρκεια της ζωής μας είναι αδύνατο, οπότε εντυπωσιακές απεικονίσεις όπως αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε περισσότερα για αυτά τα συστήματα, από εδώ που είμαστε».

Οι συγγραφείς προτείνουν επίσης ότι η προσομοίωση εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσε να συμβάλει στο να ενθαρρύνει το ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να ασχοληθεί με την αστροφυσική.

Ο Davelaar δήλωσε: “Οι απεικονίσεις που δημιουργήσαμε έχουν μεγάλες δυνατότητες προβολής, τις χρησιμοποιούσαμε για να «μυήσουμε» τα παιδιά στο φαινόμενο των μαύρων τρυπών και πραγματικά έμαθαν κάτι από αυτό, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι εμβληματικές απεικονίσεις εικονικής πραγματικότητας αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να δείξουμε τη δουλειά μας σε ένα ευρύτερο κοινό, ακόμα και όταν πρόκειται για πολύ περίπλοκα συστήματα όπως οι μαύρες τρύπες».

Ο Heino Falcke, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Radboud, προσθέτει: “Όλοι έχουμε μια εικόνα στο κεφάλι μας για το πώς φαίνονται οι μαύρες τρύπες, αλλά η επιστήμη έχει προχωρήσει και τώρα μπορούμε να κάνουμε πιο ακριβείς απεικονίσεις – και αυτές οι μαύρες τρύπες φαίνονται πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Οι νέες αυτές απεικονίσεις είναι μόνο η αρχή και ακόμα περισσότερες θα έρθουν στο μέλλον.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS