ΑρχικήinetΤο VR headset της Google που δεν χρειάζεται smartphones

Το VR headset της Google που δεν χρειάζεται smartphones

headsetΤο προηγούμενο έτος η Google ανακοίνωσε στο συνέδριο I / O, την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Daydream και το νέο headset που επρόκειτο να δημιουργήσει. Τώρα το όραμα αυτό ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση του νέου, αυτόνομου (χωρίς την ανάγκη smartphone) VR ακουστικού της Google που θα ονομάζεται WorldSense.

Η τεχνολογία ανίχνευσης θέσης που χρησιμοποιούν τα νέα VR ακουστικά της Google, αντίθετα με τα Oculus Rift και HTC Vive, τους δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσουν χωρίς εξωτερικούς αισθητήρες ανίχνευσης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Qualcomm για την ανάπτυξη μοντέλων αναφοράς για το αυτόνομο headset. Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι υπάρχουν σχέδια για την κυκλοφορία των αυτόματων ακουστικών VR WorldSense, μαζί με την HTC και τη Lenovo αργότερα μέσα στο έτος.

Η εισαγωγή ενός VR headset που δεν απαιτεί από τον χρήστη να τοποθετήσει εξωτερικούς αισθητήρες για να λειτουργήσει, κάνει την πλατφόρμα συσκευών VR της Google πιο φιλική προς το χρήστη, από άποψη ρύθμισης και ευκολίας στη χρήση.

Αυτή είναι μόνο η τελευταία σε μια σειρά από κινήσεις της Google, που αποδεικνύει τη δέσμευσή της να λάβει mainstream VR.

Εκτός από το ντεμπούτο του Daydream VR, πλατφόρμας και συσκευής τον Ιανουάριο, η Google εγκαινίασε ένα πρόγραμμα με το όνομα Artist in Residence, με επίκεντρο την εφαρμογή Tilt Brush VR art. Και τον Απρίλιο έφερε τη δημοφιλή εφαρμογή VR του Google Earth στους χρήστες του Oculus Rift.

Ίσως όπως λένε οι περισσότεροι, από άποψη επενδύσεων, είναι γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα, η Google αγόρασε το Owlchemy, το στούντιο πίσω από ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια VR, το Job Simulator.

Αλλά η πραγματική δοκιμασία θα έρθει αργότερα αυτό το έτος, όταν θα δούμε πραγματικά τι θα αποφέρει η συνεργασία της Google με την HTC και την Lenovo.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS