Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;
infosec

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των...
Read More
infosec

Facebook flaw: Σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των users

Το Facebook προχώρησε εχθές σε επίσημη ανακοίνωση, σχετικά με ένα νέο ελάττωμα που εντοπίστηκε και έθεσε σε κίνδυνο τις προσωπικές...
Read More
infosec

Ομάδα κατασκοπείας, χρησιμοποίησε το CVE-2018-8589 Windows Zero-Day σε επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Η Kaspersky αποκάλυψε ότι το CVE-2018-8589 Windows zero-day που διορθώθηκε από το Microsoft Nov. 2018 Patch Tuesday, έχει εκμεταλλευτεί από...
Read More
infosec

WordPress: Ποιες εκδόσεις plugin δέχτηκαν πρόσφατα επιθέσεις;

WordPress: Ποιες εκδοχές plugin δέχτηκαν πρόσφατα επιθέσεις; Ένα νέο ελάττωμα στο δημοφιλές WordPress έχει οδηγήσει στην εκμετάλλευση πολυάριθμων sites που...
Read More
infosec

Το Bitlocker της Microsoft διακυβεύεται λόγω κακής κρυπτογράφησης SSD

Η μη επαρκής ασφάλεια των υπολογιστών, μπορεί μερικές φορές να έχει άσχημα αποτελέσματα, όπως ανακάλυψαν ερευνητές από την Ολλανδία. Διαπίστωσαν...
Read More
Latest Posts

Σχεδόν όλες οι Πακιστανικές τράπεζες χακαρίστηκαν

Τα data σχεδόν όλων των τραπεζών που λειτουργούν στο Πακιστάν χακαρίστηκαν πρόσφατα σε μια μαζική παραβίαση του κυβερνοχώρου, αναφέρει η έκθεση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Ερευνών.

Η FIA αποκάλυψε την επίθεση αφού δέκα τράπεζες ανέστειλαν όλες τις διεθνείς συναλλαγές από τις κάρτες τους, ανέφερε το Geo News.

«Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που λάβαμε, τα data από σχεδόν όλες τις πακιστανικές τράπεζες έχουν χακαριστεί» δήλωσε ο Mohammad Shoaib, στο Geo News.

τράπεζες

Ο Shoaib αποκάλυψε ότι η FIA έχει ενημερώσει όλες τις τράπεζες και κάλεσε μια συνάντηση με τους επικεφαλής και την ομάδα διαχείρισης ασφαλείας όλων των τραπεζών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ασφαλείας.

«Οι τράπεζες είναι οι θεματοφύλακες των χρημάτων που έχουν αποθηκευτεί σε αυτές», δήλωσε ο Shoaib.

Ένα website για την ψηφιακή ασφάλεια, το krebsonsecurity.com, δήλωσε ότι τα στοιχεία περισσότερων από 8.000 πελατών περίπου δέκα πακιστανικών τραπεζών πωλούνται στο dark web.

Ωστόσο, η Πακιστανική Ένωση Τραπεζών (PBA) απέρριψε τις αναφορές για hacking των data από δέκα πακιστανικές τράπεζες. Ο εκπρόσωπος της PBA δήλωσε ότι η ασφάλεια της πληροφορικής μιας τράπεζας διακυβεύεται και εκτός αυτού δεν έχει αναφερθεί παραβίαση.

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ δόλιων συναλλαγών και απόπειρας hacking. Οι δόλιες συναλλαγές μπορούν να είναι επιτυχείς χωρίς να χακαριστεί η τράπεζα «, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου.

«Όταν χαθεί ένα βιβλίο επιταγών ή ένα φύλλο ενός βιβλιαρίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απατεώνες για να κλέψουν χρήματα. Ομοίως, εάν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα χαθεί ή κλαπεί, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε δόλιες συναλλαγές «, πρόσθεσε.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *