Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Σχεδόν όλες οι Πακιστανικές τράπεζες χακαρίστηκαν

Τα data σχεδόν όλων των τραπεζών που λειτουργούν στο Πακιστάν χακαρίστηκαν πρόσφατα σε μια μαζική παραβίαση του κυβερνοχώρου, αναφέρει η έκθεση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Ερευνών.

Η FIA αποκάλυψε την επίθεση αφού δέκα τράπεζες ανέστειλαν όλες τις διεθνείς συναλλαγές από τις κάρτες τους, ανέφερε το Geo News.

«Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που λάβαμε, τα data από σχεδόν όλες τις πακιστανικές τράπεζες έχουν χακαριστεί» δήλωσε ο Mohammad Shoaib, στο Geo News.

τράπεζες

Ο Shoaib αποκάλυψε ότι η FIA έχει ενημερώσει όλες τις τράπεζες και κάλεσε μια συνάντηση με τους επικεφαλής και την ομάδα διαχείρισης ασφαλείας όλων των τραπεζών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ασφαλείας.

«Οι τράπεζες είναι οι θεματοφύλακες των χρημάτων που έχουν αποθηκευτεί σε αυτές», δήλωσε ο Shoaib.

Ένα website για την ψηφιακή ασφάλεια, το krebsonsecurity.com, δήλωσε ότι τα στοιχεία περισσότερων από 8.000 πελατών περίπου δέκα πακιστανικών τραπεζών πωλούνται στο dark web.

Ωστόσο, η Πακιστανική Ένωση Τραπεζών (PBA) απέρριψε τις αναφορές για hacking των data από δέκα πακιστανικές τράπεζες. Ο εκπρόσωπος της PBA δήλωσε ότι η ασφάλεια της πληροφορικής μιας τράπεζας διακυβεύεται και εκτός αυτού δεν έχει αναφερθεί παραβίαση.

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ δόλιων συναλλαγών και απόπειρας hacking. Οι δόλιες συναλλαγές μπορούν να είναι επιτυχείς χωρίς να χακαριστεί η τράπεζα «, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου.

«Όταν χαθεί ένα βιβλίο επιταγών ή ένα φύλλο ενός βιβλιαρίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απατεώνες για να κλέψουν χρήματα. Ομοίως, εάν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα χαθεί ή κλαπεί, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε δόλιες συναλλαγές «, πρόσθεσε.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *