ΑρχικήsecurityΣχεδόν όλες οι Πακιστανικές τράπεζες χακαρίστηκαν

Σχεδόν όλες οι Πακιστανικές τράπεζες χακαρίστηκαν

Τα data σχεδόν όλων των τραπεζών που λειτουργούν στο Πακιστάν χακαρίστηκαν πρόσφατα σε μια μαζική παραβίαση του κυβερνοχώρου, αναφέρει η έκθεση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Ερευνών.

Η FIA αποκάλυψε την επίθεση αφού δέκα τράπεζες ανέστειλαν όλες τις διεθνείς συναλλαγές από τις κάρτες τους, ανέφερε το Geo News.

«Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που λάβαμε, τα data από σχεδόν όλες τις πακιστανικές τράπεζες έχουν χακαριστεί» δήλωσε ο Mohammad Shoaib, στο Geo News.

τράπεζες

Ο Shoaib αποκάλυψε ότι η FIA έχει ενημερώσει όλες τις τράπεζες και κάλεσε μια συνάντηση με τους επικεφαλής και την ομάδα διαχείρισης ασφαλείας όλων των τραπεζών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ασφαλείας.

«Οι τράπεζες είναι οι θεματοφύλακες των χρημάτων που έχουν αποθηκευτεί σε αυτές», δήλωσε ο Shoaib.

Ένα website για την ψηφιακή ασφάλεια, το krebsonsecurity.com, δήλωσε ότι τα στοιχεία περισσότερων από 8.000 πελατών περίπου δέκα πακιστανικών τραπεζών πωλούνται στο dark web.

Ωστόσο, η Πακιστανική Ένωση Τραπεζών (PBA) απέρριψε τις αναφορές για hacking των data από δέκα πακιστανικές τράπεζες. Ο εκπρόσωπος της PBA δήλωσε ότι η ασφάλεια της πληροφορικής μιας τράπεζας διακυβεύεται και εκτός αυτού δεν έχει αναφερθεί παραβίαση.

“Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ δόλιων συναλλαγών και απόπειρας hacking. Οι δόλιες συναλλαγές μπορούν να είναι επιτυχείς χωρίς να χακαριστεί η τράπεζα “, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου.

“Όταν χαθεί ένα βιβλίο επιταγών ή ένα φύλλο ενός βιβλιαρίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απατεώνες για να κλέψουν χρήματα. Ομοίως, εάν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα χαθεί ή κλαπεί, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε δόλιες συναλλαγές “, πρόσθεσε.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS