ΑρχικήinetNetgear: Έρχονται τα πρώτα WIFI 6 router με πρωτοποριακό design

Netgear: Έρχονται τα πρώτα WIFI 6 router με πρωτοποριακό design

Η Netgear είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη φήμη της για τα όμορφα και υψηλών προδιαγραφών router της. Η εταιρεία αποκάλυψε τα πρώτα router που θα κυκλοφορήσει, που θα χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο 802.11ax (γνωστό και ως WIFI 6), και οι φωτογραφίες είναι απλά εντυπωσιακές. Και τα δυο router που ανακοινώθηκαν, Nighthack AX8 και Nighthawk AX12, μοιάζουν περισσότερο με μινιατούρες stealth fighters παρά με δικτυακό εξοπλισμό. Σύμφωνα όμως με την Netgear, υπάρχει λόγος για αυτόν τον σχεδιασμό, και αυτό είναι για την καλύτερη τοποθέτηση των κεραιών.

Netgear ax8 ax12

Και τα δυο από τα προ αναφερόμενα μοντέλα είναι ικανά να μεταφέρουν έως και 6 giga bit δεδομένων το δευτερόλεπτο και είναι εξοπλισμένα με τετραπύρηνους επεξεργαστές που εύκολα θα ανταπεξέρχονται σε rules που θα θέτει ο χρήστης. Είναι έτοιμα για την gigabit σύνδεση σας (ή και παραπάνω) και θα κάνουν την τοπική μεταφορά αρχείων αστραπιαία καθώς οι ταχύτητες που αναγράφονται είναι εξωπραγματικές!

Πέρα όμως από την τελευταία έκδοση WIFI που έχουν αυτά τα router, έχουν και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά που αξίζουν να αναφερθούν. Το καθένα από τα δυο router έχει πολλές θύρες ethernet (5 θύρες το AX12 και 6 το AX8), καθώς και μια 5gbps θύρα για την σύνδεση του internet. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του δικτύου σε συνεργασία με ένα Alexa ή Google assistant. Η βασική διαφορά αναμεσά στα 2 router είναι το πόσες ταυτόχρονες WIFI συνδέσεις μπορεί να έχει (κάνοντας βαριά χρήση, χωρίς να επηρεάζετε η ταχύτητα του δικτύου). Το AX8 «αντέχει» έως και 8 ταυτόχρονες συνδέσεις, ενώ το AX12 τις 12.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε από τα τρομερά χαρακτηριστικά και το πρωτοποριακό design των δυο αυτών συσκευών, η τιμή τους θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Το AX8 θα κοστίζει περίπου 400 δολάρια σύμφωνα με το Amazon, και αναμένετε να κυκλοφορήσει εντός του Δεκεμβρίου. Για το AX12 δεν υπάρχει ακόμα κάποια ενδεικτική τιμή, αλλά αναμένετε να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS