ΑρχικήinetΗ Samsung παρουσιάζει επιτέλους το αναδιπλούμενο Smartphone της

Η Samsung παρουσιάζει επιτέλους το αναδιπλούμενο Smartphone της

smartphoneΗ Samsung παρουσίασε χθες το πολυαναμενόμενο πτυσσόμενο smartphone της. Έτσι το 2019 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το έτος όπου θα δούμε την άνθιση των smartphone με πτυσσόμενες οθόνες. Αυτά τα τηλέφωνα δεν θα διαθέτουν μόνο την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά το λογισμικό τους θα είναι επίσης διαφορετικό και η Google έχει ήδη αναλάβει δράση πάνω σε αυτό.

Στην εκδήλωση Android Developer Summit, η Google ανακοίνωσε υποστήριξη για αναδιπλούμενα Android smartphones. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος παράγοντας μορφής και οι OEMs θα πειραματιστούν με την τεχνολογία πτυσσόμενης οθόνης, η Google συνεργάζεται με εταιρείες hardware όπως η Samsung.

Η συνεργασία της Google και της Samsung θα οδηγήσει σε μια πτυσσόμενη συσκευή που θα ξεκινήσει “στις αρχές του επόμενου έτους”.

Μια νέα κατηγορία που ονομάζεται “Foldables” έχει ανακοινωθεί και η Google εργάζεται σκληρά για να φέρει σε αυτήν όλες τις λειτουργίες του Android.

“Μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας τη συσκευή τόσο ως ένα τηλέφωνο όσο και ως ένα tablet. Γενικά υπάρχουν δύο παραλλαγές – συσκευές δύο οθονών και συσκευές μίας οθόνης. Όταν αναδιπλώνεται, μοιάζει με τηλέφωνο, που χωράει στην τσέπη ή στην τσάντα σας”, δήλωσε ο David Burke, VP of Engineering του Android.

“Το καθοριστικό χαρακτηριστικό αυτού του παράγοντα μορφής είναι κάτι που ονομάζουμε screen continuity”, πρόσθεσε.

Το Android για Foldables θα ειδοποιεί τις εφαρμογές όταν οι χρήστες διπλώνουν την οθόνη τους και οι λειτουργίες των εφαρμογών θα αλλάζουν καθώς η οθόνη θα λυγίζει. Θα είναι παρόμοιο με την εναλλαγή μεταξύ landscape και portrait mode σε ένα smartphone.

Η κυκλοφορία υποστήριξης του Android για αυτή τη νέα τεχνολογία, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα τεράστιο βήμα για τη βιομηχανία smartphone και θα μπορούσε να φέρει μεγάλες αλλαγές, όπως έκανε το ‘notch’ φέτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS