ΑρχικήHow To6 απλά και σημαντικά tips ασφαλείας για τα smartphones σας

6 απλά και σημαντικά tips ασφαλείας για τα smartphones σας

Τα smartphones χρησιμοποιούνται από όλους μας σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας. Για την ακρίβεια σχεδόν τα πάντα βασίζονται σε αυτά. Οι ψηφιακές δραστηριότητές μας, όπως η επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένεια, ο έλεγχος των τραπεζικών μας λογαριασμών και η ενασχόλησή μας με τα mail της εργασίας έχουν μετατρέψει τα κινητά σε «χρυσορυχείο» των προσωπικών πληροφοριών του καθενός.

Όμως γνωρίζετε αν και κατά πόσο  το smartphone σας είναι ασφαλές;

Αρχικά, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία του κινητού μας από malware είναι η λήψη προστατευτικών μέτρων, ώστε να μειωθούν σε πρώτο στάδιο οι πιθανότητες «μόλυνσης». Παρακάτω θα δείτε μερικά tips για να αυξήσετε την ασφάλεια του κινητού σας ανεξαιρέτως του λογισμικού που διαθέτει.

smartphones

  • Προσοχή στα δημόσια WiFi hotspots

Να αποφεύγετε την πρόσβαση σε οποιεσδήποτε πληροφορίες μέσω των δημόσιων WiFi, όπως η σύνδεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό ή ο έλεγχος των επαγγελματικών mails, διότι είναι εύκολο για έναν hacker να επιτεθεί.  Είναι πολύ πιο ασφαλές να έχετε πρόσβαση στο internet, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα σας 3G ή 4G παρά μέσω σύνδεσης σε ένα δημόσιο WiFi.

  • Να μην κάνετε jailbreak την συσκευή σας

Μπορεί να φαίνεται αρκετά εύκολο το να κατεβάσετε paid εφαρμογές δωρεάν με το να κάνετε jailbreak το smartphone σας αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως ταυτόχρονα απομακρύνετε την προστασία και την ασφάλεια που σας παρέχει η Apple και η Google.

  • Να κατεβάζετε εφαρμογές μόνο από τα επίσημα app stores

Για τους hackers σήμερα είναι δύσκολο να σπάσουν τα μέτρα ασφαλείας του App store και του Google Play Protect, οπότε  μην κατεβάζετε εφαρμογές και παιχνίδια εκτός των επίσημων app stores, διότι κινδυνεύετε από επιθέσεις και ιούς.

  • Να αναβαθμίζετε εγκαίρως το λογισμικό σας

Οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν ευκολότερα τις αδυναμίες στο λογισμικό σας αν δεν έχετε εγκαταστήσει το καινούριο λογισμικό εγκαίρως ή αν δεν κάνετε συχνά αναβαθμίσεις.

  • Βάλτε κωδικούς στο κινητό και σε σημαντικές εφαρμογές

Μην παραλείπετε να κωδικοποιείτε το κινητό σας και ιδίως εφαρμογές που κρατάτε προσωπικά στοιχεία, κωδικούς και ευαίσθητες πληροφορίες.

  • Να ελέγχετε την πρόσβαση που παραχωρείτε

Προσέξτε τα Terms & Conditions στις εφαρμογές που κατεβάζετε και αν όντως θέλετε να παραχωρήσετε την πρόσβαση στο κινητό σας.

Είναι πολύ σημαντικότερος ο έλεγχος των μέτρων ασφαλείας ακόμα και από έναν screen protector και μία θήκη. Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ώστε να αυξήσετε την ασφάλεια του mobile σας!

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS