Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
infosec

Μερικά Google Chrome extensions για μεγαλύτερη ασφάλεια

Το Google Chrome προσφέρει δωρεάν επεκτάσεις που σας παρέχουν ασφάλεια και λειτουργικότητα. Ακολουθεί μια σειρά επεκτάσεων που έχουμε επιλέξει από...
Read More
Latest Posts

Cryptocurrency price tracker εγκαθιστά backdoors σε Mac

backdoorsΈνα Trojan που προσποιείται ότι είναι ένα macOS Cryptocurrency ticker και ονομάζεται CoinTicker, εγκαθιστά backdoors στα Macs ανυποψίαστων χρηστών.

Όταν εγκατασταθεί, η εφαρμογή CoinTicker επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν διάφορα Cryptocurrencies τα οποία θέλουν να παρακολουθούν. Στη συνέχεια, προσθέτει ένα μικρό widget στη γραμμή μενού macOS ώστε να ενημερώνεται ο χρήστης για οποιαδήποτε αλλαγή.

Στο background όμως, η εφαρμογή κατεβάζει κρυφά δύο backdoors στο μολυσμένο Mac που επιτρέπουν σε έναν εισβολέα να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή.

Καταγράφηκε πρώτη φορά από ένα μέλος του forum του Malwarebyte που ονομάζεται 1vladimir. Όταν εκτελεστεί το Trojan, συνδέεται με έναν απομακρυσμένο host και κατεβάζει πολλά python και shell scripts, τα οποία όταν εκτελούνται κατεβάζουν και εγκαθιστούν δύο backdoors στον μολυσμένο υπολογιστή.

«Όταν ξεκινήσει ωστόσο, η εφαρμογή κατεβάζει και εγκαθιστά στοιχεία δύο διαφορετικών open source backdoors: των EvilOSX και EggShell.» δήλωσε ο Thomas Reed, διευθυντής του Mac & Mobile της Malwarebytes, σε ένα blog post.

Το Trojan θα κατεβάσει εξατομικευμένες εκδόσεις των EggShell και EvilOSX backdoors από ένα αποθετήριο Github, που κατέχει από τότε που είχε ληφθεί εκτός σύνδεσης.

Αρχικά θα κατεβάσει το EggShell backdoor χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή.

Αφού τελειώσει, ο Reed δηλώνει ότι θα δημιουργήσει ένα launch agent που ξεκινά αυτόματα το EggShell backdoor όταν ένας χρήστης συνδεθεί στο mac του.

Κατόπιν, θα κατεβάσει το EvilOSX backdoor. Κατά την εκτέλεση της λήψης, θα στείλει διάφορες επιλογές διαμόρφωσης που θα προστεθούν αυτόματα στο ληφθέν backdoor.

Και αυτό θα έχει δημιουργήσει ένα launch agent έτσι ώστε το EvilOSX backdoor να ξεκινά αυτόματα.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν η εφαρμογή CoinTicker έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για κακόβουλους σκοπούς.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *