ΑρχικήsecurityGoogle Bug επηρεάζει όσα links περιέχουν το σύμβολο συν στο Mac Safari

Google Bug επηρεάζει όσα links περιέχουν το σύμβολο συν στο Mac Safari

SafariΈνα νέο bug που ανακαλύφθηκε στο Google Search, επηρεάζει τα links των αποτελεσμάτων αναζήτησης, όταν χρησιμοποιείται το Safari στο macOS, αν αυτά περιέχουν ένα σύμβολο συν (+).

Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση μια λέξη-κλειδί και ένα από τα αποτελέσματα αναζήτησης περιέχει το σύμβολο συν, όπως π.χ το https://forums.developer.apple.com/search.jspa?q=crash+app+store&view=content, όταν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο δεν θα γίνει τίποτα.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από ένα λογαριασμό Twitter που ανήκει στην ιστοσελίδα wellness-heaven.de, ο οποίος παρατήρησε γύρω στις 28 Σεπτεμβρίου σημαντική πτώση της επισκεψιμότητας τους από χρήστες του Safari.

Όταν ανέφερε αυτό το ζήτημα στον John Mu, έναν αναλυτή της Google, ο Mu απάντησε ότι ήταν πράγματι περίεργο και ότι θα διαβιβάσει την αναφορά του bug.

Για όσους πιθανόν έχουν παρατηρήσει μια πτώση στην κυκλοφορία, που ξεκινάει γύρω στις 28 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να ελέγξουν το λογισμικό αναλυτικών στοιχείων τους, για να διαπιστώσουν εάν αυτή προέρχεται από χρήστες του Safari που δεν μπορούν να κάνουν κλικ στους συνδέσμους τους.

Αυτό το σφάλμα επηρεάζει επίσης το Firefox 61.0.1 στο macOS, αλλά φαίνεται να μην έχει κάποια επίδραση στο Chrome 69.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS