ΑρχικήsecurityΤο Twitter ενισχύει το τείχος προστασίας ενάντια στα fake accounts!

Το Twitter ενισχύει το τείχος προστασίας ενάντια στα fake accounts!

Το Twitter ανακοίνωσε πρόσφατα ότι από την 1η Οκτωβρίου 2018 ενημερώθηκαν οι κανόνες της πλατφόρμας με σκοπό τη βελτίωση της ανίχνευσης των λογαριασμών spam και bot καθώς και αλλαγές στην εμπειρία του χρήστη σύμφωνα με το user feedback που είχαν.

Συγκεκριμένα, πρόσθεσαν μια δικτυακή πύλη υποστήριξης ειδικά για τους εκλογικούς θεσμούς που επιτρέπει στο Twitter να αντιδράσει όσο πιο γρήγορα γίνεται σε κρίσιμες περιπτώσεις κατά την διάρκεια εκλογικών περιόδων.

Το Twitter υπενθυμίζει επίσης σε όλους τους χρήστες να διαθέτουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στους λογαριασμούς τους ως επιπλέον επίπεδο προστασίας από τους hackers που θα ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο τα accounts τους.

Twitter

Η εταιρεία θα συνεχίσει επίσης να παρακολουθεί στενά όλους τους λογαριασμούς που μοιράζονται  παραπλανητικό περιεχόμενο που σχετίζεται με εκλογές. Μάλιστα, μέχρι στιγμής, έχει αφαιρέσει 50 λογαριασμούς που παραπληροφορούσαν τους χρήστες μέσω των posts που δημοσίευαν.

Επιπλέον, το Twitter κατήργησε 770 λογαριασμούς οι οποίοι παρατηρήθηκαν ότι συμπεριφέρονται ύποπτα και οι χρήστες πίσω από αυτούς προέρχονται από το Ιράν.

Οι αυτοματοποιημένοι αλγόριθμοι ανίχνευσης του Twiter κατάφεραν να ξεχωρίσουν εκατομμύρια λογαριασμούς bot και spam ανά εβδομάδα, με περίπου 9,4 εκατομμύρια να ανιχνεύονται κάθε εβδομάδα κατά την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2018.

Τέλος, το Twitter σκοπεύει να μπλοκάρει τις προσπάθειες hacking που θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS