ΑρχικήinetCambridge Analytica 2 - Trump: πως σχεδιάζονται οι εκλογές του 2020

Cambridge Analytica 2 – Trump: πως σχεδιάζονται οι εκλογές του 2020

Η Cambridge Analytica μπορεί να είναι παρελθόν, αλλά το πνεύμα της θα υπάρχει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020. Πρώην ανώτερα στελέχη της επιχείρησης που κήρυξε πτώχευση θα συνεργαστούν στην προεκλογική εκστρατεία με τον Trump το 2020 υπό την επωνυμία μιας νέας εταιρείας.
Όμως μην το πείτε σε κανέναν, γιατί προφανώς υποτίθεται ότι είναι μυστικό.
Cambridge Analytica
Η είδηση ​​αναφέρει ότι ο Brad Parscale, ο επικεφαλής της εκστρατείας για την επερχόμενη επανεκλογή του προέδρου Donald Trump το 2020, συνομιλεί με την εταιρεία, σύμφωνα με πηγές της AP News.
Η νέα εταιρεία ονομάζεται Data Propria. Τουλάχιστον τέσσερα πρώην στελέχη της Cambridge Analytica συνδέονται με αυτήν. Ο Matt Oczkowski που είναι επικεφαλής της νέας εταιρείας, ήταν και ο πρώην head of product της Cambridge Analytica, ενώ ο chief data scientist, David Wilkonson, είναι επίσης μεταξύ εκείνων που φέρονται να συνδέονται με την Data Propria.
Μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica θα είχε νόημα αν η ομάδα του προέδρου Trump προσπαθούσε να αποστασιοποιηθεί από τα πρώην στελέχη της εταιρείας.
Όμως για τον Parscale, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς είναι συνιδιοκτήτης της Cloud Commerce, της μητρικής εταιρείας της Data Propria.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Cambridge Analytica ισχυρίζεται ότι δεν έκανε κάτι λάθος. Το Κογκρέσο φυσικά διαφωνεί, αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται να τα ρίχνει όλα στο Facebook.
Επιπλέον, οι Parscale και Oczkowski αρνούνται τη συμμετοχή της Data Propria στην εκστρατεία του 2020.
Ο Parscale, ισχυρίζεται ότι δεν σκέφτεται τόσο μακριά. Αν και με περίεργο τρόπο, η Cambridge Analytica άρχισε να συλλέγει δεδομένα για την εκστρατεία του Αμβούργου το 2016 από το 2014. Ο Oczkowski από την δική του πλευρά αρνείται την συμμετοχή στην εκστρατεία του 2020, σύμφωνα με την AP News, αλλά αναφέρει ότι η εταιρεία θα συμμετέχει στις εκλογές του 2018.
Ωστόσο, οι πηγές της AP News ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ήδη πάρα πολλές συνομιλίες που εμφανίζουν τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Σύμφωνα με τη δημοσίευση:

In one such conversation, which took place in a public place and was overheard by two AP reporters, Oczkowski said he and Trump’s 2020 campaign manager, Brad Parscale, were “doing the president’s work for 2020.”

Όλα τα παραπάνω κάνουν περισσότερο από εμφανές ότι η καμπάνια του Trump για το 2020 ξεκινάει υπέροχα: περιβάλλει τον εαυτό του με τους ίδιους ανθρώπους όπως και πριν (χωρίς τον Stephen Bannon, ο οποίος είναι απασχολημένος με το επόμενο σχέδιο του προέδρου, την παγκόσμια κυριαρχία).
Θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την Cambridge Analytica 2.0 καθώς η μηχανή του Trump για τις εκλογές του 2020 είναι ήδη έτοιμη για δράση.
_____________________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS