15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

FreeRTOS: Εντοπίστηκαν 13 αδυναμίες που οδηγούν σε απομακρυσμένη πρόσβαση!

FreeRTOSΣύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύτηκε χθες από το Bleeping Computers, το FreeRTOS, ένας δημοφιλής real-time πυρήνας λειτουργικού συστήματος για ενσωματωμένες συσκευές, βρέθηκε να φέρει 13 ευπάθειες . Ένα μέρος αυτών των ευπαθειών, έχει ως αποτέλεσμα ελαττώματα στην απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα.

Το FreeRTOS υποστηρίζει περισσότερες από 40 πλατφόρμες hardware και εξουσιοδοτεί microcontrollers σε μια ποικιλία προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των οθονών παρακολούθησης της θερμοκρασίας, των ηλεκτρικών συσκευών, των αισθητήρων, των fitness trackers και των συσκευών που βασίζονται σε microcontrollers. Παρόλο που λειτουργεί σε μικρότερη κλίμακα συνιστωσών, δεν παρουσιάζει την πολυπλοκότητα που παρουσιάζεται με πιο περίπλοκο hardware. Εντούτοις, επιτρέπει την επεξεργασία των δεδομένων.

Ένας ερευνητής στο Zimperium, ο Ori Karliner, ανέλυσε το λειτουργικό σύστημα και διαπίστωσε ότι όλες οι ποικιλίες του είναι ευάλωτες σε:

4 σφάλματα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα,

1 άρνηση υπηρεσίας,

7 διαρροές πληροφοριών και

ένα ακόμα πρόβλημα ασφαλείας το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη.

Ακολουθεί μία πλήρης λίστα των τρωτών σημείων και των αναγνωριστικών τους, που επηρεάζουν το FreeRTOS:

CVE-2018-16522 Remote Code Execution
CVE-2018-16525 Remote Code Execution
CVE-2018-16526 Remote Code Execution
CVE-2018-16528 Remote Code Execution
CVE-2018-16523 Denial of Service
CVE-2018-16524 Information Leak
CVE-2018-16527  Information Leak
CVE-2018-16599 Information Leak
CVE-2018-16600 Information Leak
CVE-2018-16601 Information Leak
CVE-2018-16602 Information Leak
CVE-2018-16603 Information Leak
CVE-2018-16598 Other

Εκδόσεις του FreeRTOS που επηρεάζονται από την ευπάθεια

Οι εκδόσεις του FreeRTOS έως και V10.0.1, του AWS FreeRTOS έως και V1.3.1, των OpenRTOS και SafeRTOS (Με τα συστατικά TCP / IP middleware του WHIS Connect) είναι αυτές που επηρεάζονται.

Η Amazon έχει ειδοποιηθεί για την κατάσταση. Ως απάντηση σε αυτό, η εταιρεία κυκλοφόρησε ενημερώσεις για να μετριάσει τα προβλήματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, «η Amazon αποφάσισε να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του προϊόντος στον τομέα του Internet-of-Things. Η εταιρεία επέκτεινε τον πυρήνα προσθέτοντας libraries για να υποστηρίξει τη σύνδεση cloud, ασφάλεια και ενημερώσεις over-the-air «.

Σύμφωνα με το Bleeping Computers, «το Zimperium δεν διαθέτει καμία τεχνική λεπτομέρεια αυτή τη στιγμή. Αυτό επιτρέπει σε μικρότερους προμηθευτές να επιδιορθώσουν τις ευπάθειες. Ο χρόνος αναμονής λήγει σε 30 ημέρες.»

Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις ευπάθειες, διαβάστε το πλήρες άρθρο στο Bleeping Computers.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *