ΑρχικήbusinessApple: Aνακοινώνει συνδρομητική τηλεόραση σε 100 χώρες το 2019!

Apple: Aνακοινώνει συνδρομητική τηλεόραση σε 100 χώρες το 2019!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει σύντομα να παρουσιάσει την δική της συνδρομητική τηλεοπτική της υπηρεσία (ανταγωνιστική του Netflix)! Το rollout της υπηρεσίας και η παγκόσμια επέκτασή της, θα ακολουθήσει όπως αναφέρουν πληροφορίες τις διαδικασίες που ακολουθεί για την προώθηση και των υπόλοιπων προϊόντων  υψηλού προφίλ, όπως το iPhone ή το iMac.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας από την έδρα του στο Cupertino των ΗΠΑ, σκοπεύει να ενεργοποιήσει αρχικά την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης σε περισσότερες από 100 χώρες, σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό τεχνολογίας The Information. Αυτή η στρατηγική θα της επέτρεψει να ανταγωνιστεί αμέσως  τόσο την αντίστοιχη υπηρεσία της Amazon όσο και το Netflix, των οποίων οι υπηρεσίες ροής είναι διαθέσιμες πλέον σε διεθνές επίπεδο.

Σε επικοινωνία που έγινε με στελέχη της Apple, απέρριψε το αίτημα για σχολιασμό αναφορικά με την νέα υπηρεσία.

Η εταιρεία είναι σε φάση διαπραγματεύσεων,όπως αναφέρουν πληροφορίες απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με εξέχοντες ηθοποιούς και σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Για το σκοπό αυτό προσέλαβε τα πρώην στελέχη της Sony, Jamie Erlicht και Zack Van Amburg, για να αναπτύξουν την αρχική πλατφόρμα διανομής περιεχομένου streaming. Μόλις σήμερα το πρωί μάλιστα, η Apple ανακοίνωσε ότι ο Steve Carell έχει επιλεγεί για τον ανδρικό ρόλο μαζί με τις Reese Witherspoon και Jennifer Aniston σε μια εξαιρετική δραματική σειρά, ο τιτλός της οποίας όμως παρέμεινε μη ανακοινώσιμος.

H Apple αρχικά θα προσφέρει τις πρωτότυπες σειρές δωρεάν στους ιδιοκτήτες συσκευών Apple (!). Οι συνδρομητές μάλιστα θα μπορούν επίσης να εγγραφούν μέσω της εφαρμογής (App) που θα διατεθεί και σε πρόσθετα τηλεοπτικά δίκτυα όπως αναφέρει πηγή του Bloomberg. Το συνολικά παρεχόμενο μπουκέτο τηλεοπτικής κάλυψης θα είναι παγκοσμίως ενα απο τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή την στιγμή  σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά όπως Amazon Prime, Netflix, ΗΒΟ. Φυσικά οι εγχώριες πλατφόρμες (όπως οι Ελληνικές πχ) παροχής streaming video θα υστερούν κατα πολύ.

Η Apple αγωνίζεται για να καλύψει τους κυρίαρχους παίκτες στην αγορά αυτή την στιγμή στις υπηρεσίες streaming. Το Amazon Prime Video έχει παρουσία σε 200 χώρες, ενώ το Netflix βρίσκεται σε περισσότερες από 190 χώρες.

Η Apple κατέχει επίσης μικρό μερίδιο της αγοράς  και σε συσκευές συνεχούς ροής. Η Apple TV εκτιμάτε ότι έχει μερίδιο 28% στις Η.Π.Α., πίσω από Roku όμως που οι συνδρομητές επιλέγουν με ποσοστό 37%.  Το Amazon Fire TV βρίσκεται κοντά στο 25% της αγοράς.

Apple vs Netflix

 Άραγε ποια θα είναι η αντίδραση των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και εγχώριων media που ήδη βλέπουν τις τηλεθεάσεις να πέφτουν διαρκώς?

Ο πόλεμος στις υπηρεσίες web/tv streaming μόλις ξεκίνησε!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS