ΑρχικήinetΗ πατέντα της Apple για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων κλήσεων στα iPhone

Η πατέντα της Apple για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων κλήσεων στα iPhone

AppleΑν ισχύουν οι αναφορές που κυκλοφόρησαν από το AppleInsider, η Apple εργάζεται σε ένα σύστημα που θα βοηθά τους χρήστες να ανιχνεύουν κλήσεις από ανεπιθύμητους καλούντες, όπως είναι για παράδειγμα οι τηλεπωλητές και να λαμβάνουν αντίστοιχες ειδοποιήσεις.

Ενώ μερικοί άνθρωποι απορρίπτουν τις κλήσεις που λαμβάνονται από άγνωστους αριθμούς απευθείας στον τηλεφωνητή τους, οι τηλεπωλητές έχουν πάει ένα βήμα πιο πέρα το παιχνίδι τους, επινοώντας εναλλακτικές λύσεις όπως η πλαστογράφηση κλήσεων.

Το λεγόμενο Call Spoofing, αναφέρεται στη χειραγώγηση της αναγνώρισης κλήσης, με τρόπους που αποκρύπτουν την πραγματική ταυτότητα του καλούντος και τον κάνει να εμφανίζεται σαν κάποιος που δεν είναι. Σύμφωνα με την FCC, το Call Spoofing  είναι αδίκημα και για κάθε παραβίαση μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 10.000 $.

Η νέα πατέντα της Apple με τίτλο ” Detection of Spoofed Call Information ” προωθεί ένα σύστημα που ελέγχει αν κάποιος έχει πραγματοποιήσει ψευδή κλήση στις εισερχόμενες κλήσεις του χρήστη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι χρήστες θα προειδοποιηθούν για την πλαστογράφηση.

Οι κλήσεις θα αναλυθούν με τη λήψη των τεχνικών δεδομένων για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες λαμβάνουν γνήσιες κλήσεις.

Το οικοσύστημα της Apple εμπόδιζε πάντοτε τις εφαρμογές ανίχνευσης κλήσεων τρίτων να έχουν πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής κλήσεων. Κι ενώ η Google διαθέτει λειτουργίες για την παρεμπόδιση ανεπιθύμητων κλήσεων και στο #MadeByGoogle event, ανακοίνωσε ότι ο Google Assistant θα απαντούσε αυτόματα στις κλήσεις από τηλεπωλητές, η Apple έχει μείνει λίγο πίσω σε αυτό τον τομέα.

Είναι πιθανό μία τέτοια πατέντα, να φέρει μια αλλαγή για την εταιρεία. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο μία πατέντα και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κυκλοφορήσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS