ΑρχικήinetMicrosoft: μην κάνετε click στο Έλεγχος για ενημερώσεις

Microsoft: μην κάνετε click στο Έλεγχος για ενημερώσεις

Όπως αποκάλυψε η Microsoft, μόνο οι χρήστες που έκαναν κλικ στο “Έλεγχος για ενημερώσεις” αντιμετώπισαν το σφάλμα διαγραφής αρχείων κατά την αναβάθμιση στο Windows 10 October 2018 Update.

Με ένα κλικ στο “Έλεγχος για ενημερώσεις”, η Microsoft σας παρέχει ενημερώσεις νωρίς, παρακάμπτοντας ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας δοκιμών.Microsoft

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο η Microsoft υπερασπίστηκε την διαγραφή αρχείων κατά την ενημέρωση σε Windows 10 October 2018:

Αρχικά, ξεκινάμε κάθε εγκατάσταση αναβάθμισης χαρακτηριστικών αργά, παρακολουθώντας προσεκτικά τα σχόλια πριν διαθέσουμε την ενημέρωση ευρύτερα. Σε αυτήν την περίπτωση, η ενημέρωση ήταν διαθέσιμη μόνο σε όσους ενημέρωναν με μη αυτόματο τρόπο κάνοντας click στο “check for updates” στις ρυθμίσεις των Windows.

Με άλλα λόγια, η Microsoft διαθέτει σκόπιμα αργά τις μεγάλες ενημερώσεις, ελέγχοντας για προβλήματα. Αν όμως προχωρήσετε στην διαδρομή Ρυθμίσεις – Windows Update και κάνετε κλικ στο “Check for Updates”, η Microsoft παρακάμπτει αυτή την προσεκτική διαδικασία και εγκαθιστά την πιο πρόσφατη ενημέρωση στον υπολογιστή σας χωρίς περαιτέρω δοκιμές.

Δείτε πώς το έθεσε η Microsoft όταν κυκλοφόρησε το April 2018 Update:

Παρόλο που σας συνιστούμε να περιμένετε μέχρι να προσφερθεί η ενημερωμένη έκδοση στη συσκευή σας, αν είστε έμπειρος χρήστης σε μια ενεργή εξυπηρετημένη έκδοση των Windows 10 και θέλετε να εγκαταστήσετε τώρα την ενημερωμένη έκδοση Windows 10 April 2018 Update, μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα από τις ενημερώσεις.

Το πιάσατε;

Η Microsoft δηλώνει ουσιαστικά ότι “Σας ενθαρρύνουμε να μην κάνετε κλικ στο “Έλεγχος για ενημερώσεις” εκτός αν είστε έμπειρος χρήστης που επιθυμεί την ενημέρωση νωρίτερα.”
Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Έλεγχος για ενημερώσεις” σας κάνει αυτόματα έναν από τους testers της εταιρείας.

Κανονικά η διαδικασία δοκιμών των Windows 10 ακολουθεί τα παρακάτω βήματα:

Αρχικά περνάει από τα “Fast” και “Slow” rings της διαδικασίας δοκιμών των Windows Insider, όπου οι πρόθυμοι χρήστες beta δοκιμάζουν το λειτουργικό καθ ‘όλη τη διαδικασία ανάπτυξης και παρέχουν συμβουλές στην Microsoft για το τι δεν πάει καλά.

Μετά η ενημέρωση περνάει από τον τελικό δακτύλιο δοκιμής “Release Preview” πριν διατεθεί σαν σταθερή έκδοση. (Η Microsoft φέρεται να παρέκαμψε αυτό το βήμα ώστε το Windows 10 October 2018 να ανακοινωθεί με το νέο Surface.

Αργότερα μόλις η ενημέρωση χαρακτηριστεί σταθερή, μπορούν να την εγκαταστήσουν μόνο τα άτομα που επιλέγουν τον μη αυτόματο τρόπο. Η Microsoft κατά την διάθεση αυτών των ενημερώσεων συνεχίζει να επιδιορθώνει το σύστημα, χρησιμοποιώντας την τηλεμετρία των Windows 10.
Όταν ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω βήματα, η εταιρεία διαθέτει την ενημέρωση σε όλους τους χρήστες των Windows, εξασφαλίζοντας ότι είναι συμβατή με το hardware και το λογισμικό των συστημάτων της.
Για περισσότερη ασφάλεια, οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τελευταίες την ενημέρωση.

Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, αλλά λειτουργούν;

Φαίνεται να λειτουργούν εκτός από το μέρος με το κλικ στο “Έλεγχος για ενημερώσεις” αφού η συγκεκριμένη διαδικασία παραλείπει τη σωστή και ασφαλή διαδικασία ελέγχου. Μέχρι και την κυκλοφορία του Windows 10 October 2018 οι περισσότεροι χρήστες του Windows 10 δεν το θεωρούσαν πρόβλημα.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά του κουμπιού “Check for Updates” πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Windows 10 April 2018 Update και συνεχίστηκε με την Ενημέρωση October 2018. Πριν έπρεπε να κατεβάσετε το εργαλείο Update Assistant αν θέλατε να αναβαθμίσετε νωρίς. Τώρα το κουμπί “Check for Updates” κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Να αναφέρουμε ότι προς το παρόν, αυτό το παράξενο με το κουμπί “Έλεγχος για ενημερώσεις” συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε έξι μήνες, όταν κυκλοφορήσει κάποια νέα σημαντική ενημέρωση για τα Windows 10.

_______________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS