Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

εφαρμογέςΈχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά από το Bloomberg υποδηλώνει ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών έχουν βρει έναν «νόμιμο» τρόπο για να σας παρακολουθούν ακόμα και αν έχετε διαγράψει κάποια από τις εφαρμογές τους.

Φαίνεται πως υπάρχουν εταιρείες, που προσφέρουν υπηρεσίες εντοπισμού απεγκατάστασης για προγραμματιστές εφαρμογών Android και iOS. Λειτουργούν ουσιαστικά ως silent push notifications, τις οποίες οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν από καιρό για να ανανεώσουν τις πληροφορίες των εφαρμογών τους χωρίς να χρειαστεί να ενημερώσουν τον χρήστη.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, αποστέλλεται συγκεκριμένα ένα silent push notification, για να ελεγχθεί εάν η εφαρμογή είναι εγκατεστημένη ή όχι.

Το Bloomberg γράφει: «Εάν η εφαρμογή δεν επιστρέψει πίσω στον προγραμματιστή, καταγράφεται ως απεγκατεστημένη και τα εργαλεία παρακολούθησης κατάργησης προσθέτουν αυτές τις αλλαγές στο αρχείο που συσχετίζεται με το μοναδικό διαφημιστικό ID της συγκεκριμένης συσκευής».

Εταιρείες όπως το MoEngage, το Localytics και το CleverTap προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες «Uninstall tracking» σε προγραμματιστές εφαρμογών. Και έπειτα εταιρείες όπως η T-Mobile και η Spotify χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες για να κερδίσουν ξανά τους καταναλωτές.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι παραβιάζονται σαφώς οι πολιτικές απορρήτου της Google και της Apple. Το σύστημα «silent push notification» είναι ρυθμισμένο ώστε να ωφελεί τους χρήστες και όχι να ενεργοποιεί το σύστημα εντοπισμού κατάργησης εγκατάστασης.

Εν κατακλείδι, εάν συναντήσετε κάποιο τέτοιο είδος διαφήμισης, να είστε βέβαιοι ότι κάποιος προγραμματιστής εφαρμογών κρύβεται από πίσω!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *