Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Εφαρμογή για Smartphone εντοπίζει σημάδια κατάθλιψης πριν από τον ασθενή

εφαρμογήΣύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ψυχικές ασθένειες επηρεάζουν έναν στους τέσσερις ανθρώπους. Οι αριθμοί δείχνουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και ότι οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα ψυχολογικών προβλημάτων όπως η κατάθλιψη ή το άγχος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια start up επιχείρηση, που ονομάζεται Mindstrong Health από το Palo Alto της Καλιφόρνια, προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξετάσουν τον ψυχισμό τους με τον πιο έξυπνο τρόπο – δημιουργώντας μια εφαρμογή για smartphone!

Δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε ή από πού είμαστε, καθώς τα smartphones αποτελούν πλέον την κοινή καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Και τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της συναισθηματικής υγείας των ανθρώπων, μέσω της ανάλυσης της χρήσης τους.

Κατά την εγκατάστασή της, η εφαρμογή της Mindstrong παρακολουθεί την αλληλεπίδραση του χρήστη με το τηλέφωνό του μέσω της ταχύτητας πληκτρολόγησης, του scrolling και των πατημάτων στην οθόνη, κατά τη χρήση άλλων εφαρμογών και στη συνέχεια αυτό το μοτίβο αναλύεται.

Για παράδειγμα, τα προβλήματα μνήμης μπορεί να σχετίζονται με το πόσο γρήγορα πληκτρολογείτε, το είδος των σφαλμάτων που κάνετε κατά την πληκτρολόγηση, τη συχνότητα διαγραφής χαρακτήρων και την ταχύτητα scrolling.

Αλλά πρώτα απ ‘όλα, το Mindstrong καθορίζει τη βασική σας συμπεριφορά, μαθαίνοντας πώς χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας και συνδυάζοντας διάφορες παραμέτρους για να διαμορφώσει γενικά χαρακτηριστικά.

Για να διασφαλιστεί ότι τα συλλεχθέντα δεδομένα παραμένουν ασφαλή, κρυπτογραφούνται και αναλύονται εξ αποστάσεως μέσω αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης. Τα τελικά αποτελέσματα και η ανάλυση μοιράζονται στη συνέχεια στους ασθενείς και τους ειδικούς σε θέματα ψυχικής υγείας.

Το Mindstrong έχει ήδη δοκιμάσει την εφαρμογή σε ελεγχόμενες κλινικές συνεδρίες. Τώρα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *