Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
infosec

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των...
Read More
Latest Posts

Εφαρμογή για Smartphone εντοπίζει σημάδια κατάθλιψης πριν από τον ασθενή

εφαρμογήΣύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ψυχικές ασθένειες επηρεάζουν έναν στους τέσσερις ανθρώπους. Οι αριθμοί δείχνουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και ότι οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα ψυχολογικών προβλημάτων όπως η κατάθλιψη ή το άγχος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια start up επιχείρηση, που ονομάζεται Mindstrong Health από το Palo Alto της Καλιφόρνια, προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξετάσουν τον ψυχισμό τους με τον πιο έξυπνο τρόπο – δημιουργώντας μια εφαρμογή για smartphone!

Δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε ή από πού είμαστε, καθώς τα smartphones αποτελούν πλέον την κοινή καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Και τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της συναισθηματικής υγείας των ανθρώπων, μέσω της ανάλυσης της χρήσης τους.

Κατά την εγκατάστασή της, η εφαρμογή της Mindstrong παρακολουθεί την αλληλεπίδραση του χρήστη με το τηλέφωνό του μέσω της ταχύτητας πληκτρολόγησης, του scrolling και των πατημάτων στην οθόνη, κατά τη χρήση άλλων εφαρμογών και στη συνέχεια αυτό το μοτίβο αναλύεται.

Για παράδειγμα, τα προβλήματα μνήμης μπορεί να σχετίζονται με το πόσο γρήγορα πληκτρολογείτε, το είδος των σφαλμάτων που κάνετε κατά την πληκτρολόγηση, τη συχνότητα διαγραφής χαρακτήρων και την ταχύτητα scrolling.

Αλλά πρώτα απ ‘όλα, το Mindstrong καθορίζει τη βασική σας συμπεριφορά, μαθαίνοντας πώς χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας και συνδυάζοντας διάφορες παραμέτρους για να διαμορφώσει γενικά χαρακτηριστικά.

Για να διασφαλιστεί ότι τα συλλεχθέντα δεδομένα παραμένουν ασφαλή, κρυπτογραφούνται και αναλύονται εξ αποστάσεως μέσω αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης. Τα τελικά αποτελέσματα και η ανάλυση μοιράζονται στη συνέχεια στους ασθενείς και τους ειδικούς σε θέματα ψυχικής υγείας.

Το Mindstrong έχει ήδη δοκιμάσει την εφαρμογή σε ελεγχόμενες κλινικές συνεδρίες. Τώρα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *