ΑρχικήinetMozilla Firefox: έρχεται η υποστήριξη ειδοποιήσεων για τα Windows 10

Mozilla Firefox: έρχεται η υποστήριξη ειδοποιήσεων για τα Windows 10

Ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα Windows 10 αυξάνεται συνεχώς και το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει τα Windows 7 παγκοσμίως. Το στατιστικό αυτό στοιχείο έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερες εταιρείες να αναπροσαρμόζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στα Windows 10. Για παράδειγμα, ο Mozilla Firefox λειτουργεί ομαλά σε αυτή την έκδοση λειτουργικού συστήματος, αλλά υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που λείπει από το οπλοστάσιό του: η υποστήριξη στο εγγενές σύστημα ειδοποιήσεων.

mozilla firefox notifications windows 10

Η Mozilla εργάζεται για να αντιμετοπίσει το ζήτημα και η συγκεκριμένη λειτουργία δοκιμάζεται ήδη για την έκδοση 64 του Firefox. Στη δοκιμαστική λειτουργία αυτής της έκδοσης ο Firefox υποστηρίζει το σύστημα ειδοποιήσεων και αναπροσαρμόζει την εμφάνιση και την λειτουργία του σύμφωνα με τα Windows 10.

Αυτό είναι κάτι που και η Google έκανε πρόσφατα με το δικό της πρόγραμμα περιήγησης τον Chrome, αφού η εφαρμογή χρησιμοποίησε τις δικές της ειδοποιήσεις για αρκετά χρόνια.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό ζήτημα, να αναφέρουμε πως χρησιμοποιώντας το σύστημα ειδοποιήσεων των Windows 10, ο Firefox θα υποστηρίζει χαρακτηριστικά όπως το Focus Assist και το Action Center του λειτουργικού συστήματος. Εάν οι χρήστες χάσουν κάποια ειδοποίηση, μπορούν να επισκεφθούν ξανά το Action Center, ενώ το Focus Assist μπορεί να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις όταν εκτελούνται παιχνίδια σε πλήρη οθόνη ή όταν παρακολουθούν ταινίες.

Δεδομένου ότι είναι μόνο ένα μέρος του Firefox 64, το νέο χαρακτηριστικό δεν θα φτάσει πολύ σύντομα, καθώς η σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης έχει προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Φυσικά, η Mozilla θα μπορούσε να το προωθήσει στην επόμενη σταθερή έκδοση, η οποία είναι ο Firefox 63 που θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου, αλλά η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για έλεγχο, ώστε να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν όπως αναμένεται.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο σύστημα ειδοποίησης κατεβάζοντας τον Firefox Nightly, αν και αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για μια πρόωρη έκδοση που μπορεί να περιλαμβάνει σφάλματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS