Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Facebook και Apple επιβεβαιώνουν ότι server τους χτυπήθηκαν από malware

serverΝωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Bloomberg αποκάλυψε ότι κινέζικα κατασκοπευτικά chip έχουν τοποθετηθεί κρυφά στους server της Apple και της Amazon, ενώ οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν έντονα την ύπαρξη ενός τέτοιου περιστατικού. Οι εν λόγω server κατασκευάστηκαν από την Supermicro.

Μία ακόμα πιο πρόσφατη αναφορά λέει ότι ορισμένοι από αυτούς τους server έχουν επίσης προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό. Τόσο η Apple όσο και το Facebook επιβεβαίωσαν αυτό το γεγονός. Ωστόσο, αυτή η επίθεση δεν έχει να κάνει με τα υποτιθέμενα κατασκοπευτικά chip.

Το Facebook λέει ότι βρήκε τους μολυσμένους server το 2015 και ότι το κακόβουλο λογισμικό ήταν παρόν σε «περιορισμένο αριθμό hardware» που χρησιμοποιήθηκε μόνο «για δοκιμαστικούς σκοπούς που περιορίστηκαν στα εργαστήρια μας».

Το Facebook ισχυρίζεται ότι η επίθεση malware δεν επηρέασε τους χρήστες. Ωστόσο, η κατάσταση δεν φαίνεται και πολύ καλή, για μια εταιρεία που αντιμετωπίζει έντονη κριτική μετά από παραβίαση δεδομένων που έπληξε 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Apple, από την άλλη πλευρά, αρνείται ότι επλήγη από κατασκοπευτικά microchip, αλλά αναγνώρισε την ανακάλυψη του κακόβουλου λογισμικού σε ένα μόνο server το 2016. Στην επίσημη απάντηση που έδωσε η εταιρεία, ανέφερε το κακόβουλο λογισμικό ως τον λόγο που η Supermicro δεν είναι πλέον προμηθευτής της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μια online πύλη της Supermicro που διευκόλυνε τις ενημερώσεις λογισμικού, παραβιάστηκε από Κινέζους επιτιθέμενους το 2015. Μετά από αυτό, το firmware τροποποιήθηκε για network cards που περιείχαν τον κακόβουλο κώδικα.

Ακόμα κι αν και οι δύο εταιρείες ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση ήταν πολύ μικρής κλίμακας, το γεγονός ότι Κινέζοι hackers κατάφεραν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ είναι αρκετά σημαντικό.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *