ΑρχικήinetΠώς να ελέγξετε εάν τα Windows 10 Version 1809 διαγράφουν τα αρχεία...

Πώς να ελέγξετε εάν τα Windows 10 Version 1809 διαγράφουν τα αρχεία σας

Η επέκταση του Windows 10 October 2018 Update έχει γίνει φιάσκο, καθώς η Microsoft αποφάσισε πρόσφατα να την αποτραβήξει τελείως λόγω των μεγάλων σφαλμάτων που ανακαλύφθηκαν από τους χρήστες.

Εκτός από άλλα μικρότερα θέματα, υπάρχει ένα κρίσιμο πρόβλημα, το οποίο οδηγεί στην πλήρη απομάκρυνση των αρχείων των χρηστών που είναι αποθηκευμένα σε βιβλιοθήκες.

Το σφάλμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά λίγο μετά την έναρξη της κυκλοφορίας της Microsoft την Τρίτη, και τελικά αναγνωρίστηκε από την ίδια την εταιρεία την Παρασκευή.

Ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει λύση σε αυτό το σημείο, η Microsoft αποφάσισε να αναστείλει την κυκλοφορία επ ‘αόριστον μέχρι να ολοκληρώσει μια έρευνα και να υπολογίσει τι συμβαίνει. Και το πιο σημαντικό, γιατί συμβαίνει, καθώς τώρα κανείς δεν μπορεί να πει σίγουρα ποιος επηρεάζεται και αν υπάρχει ένα μοτίβο που ενεργοποιεί την αφαίρεση των αρχείων των χρηστών.

Windows

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα τώρα είναι “έχω επηρεαστεί ή όχι;” Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να πληγεί από αυτό το θέμα κατάργησης δεδομένων πριν εγκαταστήσετε την ενημέρωση του Οκτωβρίου 2018.

Όλοι οι χρήστες των οποίων οι συσκευές αντιμετώπισαν αυτό το ζήτημα το κατέγραψαν αφού η ενημέρωση είχε ήδη γίνει, οπότε η αφαίρεση του Windows 10 October 2018 Update είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες εκεί έξω που δημιούργησαν installation media ή κατέβασαν μόνο το ISO για μεταγενέστερη εγκατάσταση, οπότε ο αριθμός των συσκευών που επηρεάζονται μπορεί να αυξηθεί ούτως ή άλλως.

Μερικοί από τους ανθρώπους που αναβάθμισαν την ενημέρωση του Οκτωβρίου του 2018 δυσκολεύονται να διαπιστώσουν εάν το σφάλμα υπάρχει στους υπολογιστές τους ή όχι.

Η Microsoft, ωστόσο, λέει ότι ο ευκολότερος τρόπος για να το ελέγξετε είναι να κοιτάξετε στο φάκελο “Έγγραφα”. Από τεχνικής απόψεως, εάν όλα τα αποθηκευμένα σας αρχεία, έχουν διαγραφεί, το σφάλμα έπληξε και το σύστημά σας, τόσο απλό.

Σε περίπτωση που η βλάβη υπάρχει στο σύστημά σας και τα δεδομένα σας έχουν χαθεί, η Microsoft λέει ότι είναι κρίσιμο να έρθετε σε επαφή με τη γραμμή υποστήριξης της εταιρείας. Η Dona Sarkar, επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider, λέει ότι η Microsoft έχει τα εργαλεία για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακτήσουν τα αρχεία τους.

Το λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων μπορεί να είναι πρακτικό και μπορείτε να εκτελέσετε τη δική σας σάρωση πριν φτάσετε στη Microsoft. Το Recuva μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε τα διαγραμμένα αρχεία και να τα ανακτήσετε, αν και ως υπενθύμιση αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία εγγύηση ότι όλα θα ανακτηθούν.

Ωστόσο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε τους τοπικούς δίσκους ανέπαφους, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιγράφετε, να διαγράφετε, να μετακινείτε ή να κάνετε λήψη οποιωνδήποτε αρχείων. Όσο λιγότερη δραστηριότητα γίνεται στις μονάδες δίσκου σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι αυτό δεν είναι ένα αρκετά διαδεδομένο σφάλμα, αλλά είναι αυτονόητο ότι η σοβαρότητά του είναι αυτό που προκάλεσε αυτήν την απροσδόκητη αντίδραση της Microsoft. Η απώλεια δεδομένων μετά από μια ενημέρωση είναι κρίσιμη για τους χρήστες και χωρίς αντίγραφα ασφαλείας, η ανάκτηση των αρχείων μπορεί να είναι αδύνατη.

Αυτή τη στιγμή, η Microsoft βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία διεξαγωγής της δικής της έρευνας σχετικά με το θέμα και δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η ανάπτυξη. Αλλά εάν έχετε ήδη κατεβάσει το Windows 10 October 2018 Update και σχεδιάσετε να την εγκαταστήσετε με installation media, καλύτερα να μην το κάνετε έως ότου η Microsoft σας δώσει το πράσινο φως. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς αναμένονται διορθώσεις στην Patch Tuesday.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS