Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Πώς να ελέγξετε εάν τα Windows 10 Version 1809 διαγράφουν τα αρχεία σας

Η επέκταση του Windows 10 October 2018 Update έχει γίνει φιάσκο, καθώς η Microsoft αποφάσισε πρόσφατα να την αποτραβήξει τελείως λόγω των μεγάλων σφαλμάτων που ανακαλύφθηκαν από τους χρήστες.

Εκτός από άλλα μικρότερα θέματα, υπάρχει ένα κρίσιμο πρόβλημα, το οποίο οδηγεί στην πλήρη απομάκρυνση των αρχείων των χρηστών που είναι αποθηκευμένα σε βιβλιοθήκες.

Το σφάλμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά λίγο μετά την έναρξη της κυκλοφορίας της Microsoft την Τρίτη, και τελικά αναγνωρίστηκε από την ίδια την εταιρεία την Παρασκευή.

Ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει λύση σε αυτό το σημείο, η Microsoft αποφάσισε να αναστείλει την κυκλοφορία επ ‘αόριστον μέχρι να ολοκληρώσει μια έρευνα και να υπολογίσει τι συμβαίνει. Και το πιο σημαντικό, γιατί συμβαίνει, καθώς τώρα κανείς δεν μπορεί να πει σίγουρα ποιος επηρεάζεται και αν υπάρχει ένα μοτίβο που ενεργοποιεί την αφαίρεση των αρχείων των χρηστών.

Windows

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα τώρα είναι «έχω επηρεαστεί ή όχι;» Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να πληγεί από αυτό το θέμα κατάργησης δεδομένων πριν εγκαταστήσετε την ενημέρωση του Οκτωβρίου 2018.

Όλοι οι χρήστες των οποίων οι συσκευές αντιμετώπισαν αυτό το ζήτημα το κατέγραψαν αφού η ενημέρωση είχε ήδη γίνει, οπότε η αφαίρεση του Windows 10 October 2018 Update είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες εκεί έξω που δημιούργησαν installation media ή κατέβασαν μόνο το ISO για μεταγενέστερη εγκατάσταση, οπότε ο αριθμός των συσκευών που επηρεάζονται μπορεί να αυξηθεί ούτως ή άλλως.

Μερικοί από τους ανθρώπους που αναβάθμισαν την ενημέρωση του Οκτωβρίου του 2018 δυσκολεύονται να διαπιστώσουν εάν το σφάλμα υπάρχει στους υπολογιστές τους ή όχι.

Η Microsoft, ωστόσο, λέει ότι ο ευκολότερος τρόπος για να το ελέγξετε είναι να κοιτάξετε στο φάκελο «Έγγραφα». Από τεχνικής απόψεως, εάν όλα τα αποθηκευμένα σας αρχεία, έχουν διαγραφεί, το σφάλμα έπληξε και το σύστημά σας, τόσο απλό.

Σε περίπτωση που η βλάβη υπάρχει στο σύστημά σας και τα δεδομένα σας έχουν χαθεί, η Microsoft λέει ότι είναι κρίσιμο να έρθετε σε επαφή με τη γραμμή υποστήριξης της εταιρείας. Η Dona Sarkar, επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider, λέει ότι η Microsoft έχει τα εργαλεία για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακτήσουν τα αρχεία τους.

Το λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων μπορεί να είναι πρακτικό και μπορείτε να εκτελέσετε τη δική σας σάρωση πριν φτάσετε στη Microsoft. Το Recuva μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε τα διαγραμμένα αρχεία και να τα ανακτήσετε, αν και ως υπενθύμιση αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία εγγύηση ότι όλα θα ανακτηθούν.

Ωστόσο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε τους τοπικούς δίσκους ανέπαφους, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιγράφετε, να διαγράφετε, να μετακινείτε ή να κάνετε λήψη οποιωνδήποτε αρχείων. Όσο λιγότερη δραστηριότητα γίνεται στις μονάδες δίσκου σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι αυτό δεν είναι ένα αρκετά διαδεδομένο σφάλμα, αλλά είναι αυτονόητο ότι η σοβαρότητά του είναι αυτό που προκάλεσε αυτήν την απροσδόκητη αντίδραση της Microsoft. Η απώλεια δεδομένων μετά από μια ενημέρωση είναι κρίσιμη για τους χρήστες και χωρίς αντίγραφα ασφαλείας, η ανάκτηση των αρχείων μπορεί να είναι αδύνατη.

Αυτή τη στιγμή, η Microsoft βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία διεξαγωγής της δικής της έρευνας σχετικά με το θέμα και δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η ανάπτυξη. Αλλά εάν έχετε ήδη κατεβάσει το Windows 10 October 2018 Update και σχεδιάσετε να την εγκαταστήσετε με installation media, καλύτερα να μην το κάνετε έως ότου η Microsoft σας δώσει το πράσινο φως. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς αναμένονται διορθώσεις στην Patch Tuesday.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

  1. Έγινε το update μέσα από το update των windows. Δεν παρατήρησα καμμία απώλεια δεδομένων. Απλά ο task manager δεν τα λέει και τόσο καλά με τη χρήση της cpu. Δίνει υψηλή χρήση αλλά το ποσοστό που δίνει για το κάθε task ξεχωριστά είναι χαμηλό.

  2. Κι εγώ έχω σε ξεχωριστό partition τα δεδομένα, για να είναι ανεξάρτητα τα δυο λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιώ: Windows 10 Pro 64-bit & Linux Ubuntu 64-bit.

  3. Εγώ, από παλιά είχα ορίσει ως φάκελο αποθήκευσης εγγράφων στο σκληρό δίσκο D… Δεν παρατήρησα διαγραφή εγγράφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *