ΑρχικήsecurityΧακερ αντιμετωπίζει ποινή 20 ετών για παραβίαση 11,000 ιστοτόπων

Χακερ αντιμετωπίζει ποινή 20 ετών για παραβίαση 11,000 ιστοτόπων

Ο Billy Ribeiro Anderson, δήλωσε ένοχος για δύο κατηγορίες “ηλεκτρονικής απάτης για την πρόκληση βλάβης σε προστατευμένο υπολογιστή”, με πιθανή μέγιστη ποινή 10 ετών για καθέναν από αυτούς.

Σύμφωνα με το Εισαγγελικό Γραφείο των ΗΠΑ, “Billy Ribeiro Anderson χάκαρε τις ιστοσελίδες New York City Comptroller και West Poin,, μιας από τις πιο διάσημες στρατιωτικές ακαδημίες στον κόσμο”.

Σε στόχους υψηλής αξίας, ο Anderson κρίθηκε ένοχος αφού παραβίασε τον ιστότοπο του Γραφείου του Διοικητή της Νέας Υόρκης (NYC Comptroller).

Ο Anderson ισχυρίστηκε επίσης ότι έχει συμμετάσχει σε άλλα 11.000 περιστατικά εισβολής και αποδιοργάνωσης ιστότοπων από το 2015 μέχρι τουλάχιστον τις 13 Μαρτίου 2018, από διάφορες άλλες στρατιωτικές και κυβερνητικές τοποθεσίες των ΗΠΑ, καθώς και επιχειρηματικές ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο AlfabetoVirtual.

ποινή

Ο χάκερ αντιμετωπίζει δύο ποινές δέκα ετών για τις δύο ηλεκτρονικές απάτες για τις οποίες παραδέχτηκε την ενοχή του 

Ο Anderson κατόρθωσε να διεισδύσει στους ιστότοπους με τη βοήθεια πολλαπλών τρωτών σημείων ασφαλείας σε ένα plugin, μεταβάλλοντας αργότερα το περιεχόμενο του ιστότοπου εμφανίζοντας πολιτικά μηνύματα σχετικά με την σύγκρουση της Παλαιστίνης και της Λωρίδας της Γάζας με το κράτος του Ισραήλ.

Στην περίπτωση του Κέντρου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στην ιστοσελίδα του West Point, ο Anderson τροποποίησε το περιεχόμενο του ιστότοπου προβάλλοντας το λιγότερο πολιτικό μήνυμα “Hacked by AlfabetoVirtual”.

“Ο ANDERSON, 41 ετών, δήλωσε ένοχος για δύο κατηγορίες ηλεκτρονικής απάτης για την πρόκληση βλάβης σε δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο καθένας εκ των οποίων φέρει μέγιστη ποινή 10 ετών στη φυλακή”, δήλωσε το Εισαγγελικό Γραφείο των ΗΠΑ.

Η Μονάδα Διερεύνησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών και η Μονάδα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Βραζιλίας βοήθησαν το FBI σε όλη τη διάρκεια της έρευνας οδηγώντας στην σύλληψη του Billy Ribeiro Anderson.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS