Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
Latest Posts

Yahoo Together: Μια εφαρμογή, αντίγραφο του Slack

Εσείς θα εμπιστευόσασταν στο Yahoo, μια εταιρεία που έχει πέσει αρκετές φορές στο παρελθόν θύμα παραβιάσεων, με το ιστορικό των συζητήσεων σας? Το ιστορικό των καθημερινών σας συζητήσεων μεταξύ γνωστών, οικογένειας, ή συνεργατών? Πέντε χρόνια μετά την γιγαντιαία παραβίαση που υπέστη η υπηρεσία του Yahoo οπού όλοι οι λογαριασμοί ανεξαίρετος έπεσαν θύματα hacking, η Yahoo σε συνεργασία με την Oath ελπίζουν ότι ο κόσμος θα ξεχάσει αυτά τα λάθη του παρελθόντος. Και σήμερα κυκλοφορούν μια νέα εφαρμογή με όνομα Yahoo Together, ελπίζοντας ότι μπορεί να γίνει η messaging εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος για όλες του τις επικοινωνίες.

yahoo together slack copy

Το Yahoo Together είναι από σήμερα διαθέσιμο στο Google Play Store και στο Apple Store, αφού έχει δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες, οπού και βρισκόταν σε invite only beta. Κατά την περίοδο των δοκίμων, είχε το διαφορετικό όνομα, Yahoo Squirrel.

Εάν όμως συγκρίνουμε το Yahoo Together με το Slack, θα παρατηρήσουμε από μερικές ομοιότητες, έως πολλές. Το Slack είναι μια chatting εφαρμογή που στοχεύει πιο πολύ στις εταιρικές συζητήσεις, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εντελώς δωρεάν από χρήστες για άλλους λογούς. Πέρα από αυτό, το interface, τα χρώματα, τα reactions που μπορεί να κάνει ο χρήστης σε μηνύματα άλλων, αλλά και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά, είναι σχεδόν ίδια. Προς το παρών όμως, το Slack έχει λειτουργίες που λείπουν από το Yahoo Together. Ένα από αυτά είναι η ενσωμάτωση τρίτων εφαρμογών.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εφαρμογή αντίγραφο του Discord, αλλά δεν έχει (προς το παρών) voice chat, αν και το πιο σημαντικό από όλα, δεν έχει desktop εφαρμογή ή web version. Αυτό σημαίνει ότι προς το παρών μόνο Android και iOS συσκευές μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητος ένας Yahoo λογαριασμός. Αφού ο χρήστης κάνει login στην εφαρμογή, θα μπορεί να εισάγει τον μοναδικό invite κωδικό που θα έχει παραχθεί για το κάθε chat room. Τα chat rooms και στο Slack και στο Yahoo Together φαίνεται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Και στα δυο υπάρχει η δυνατότητα δημόσιων ή ιδιωτικών chat room, και στα δυο υπάρχει η δυνατότητα file sharing καθώς υπάρχει και η πολύ χρήσιμη δυνατότητα αναζήτησης μηνυμάτων.

Εάν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό του Together που μπορούμε να πούμε ότι είναι δικιά του ιδέα, αυτό είναι το Smart Reminders. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν ένα reminder για κάποιο μήνυμα, με ημερομηνία και ώρα, το οποία θα εμφανιστεί σαν ειδοποίηση σε όλους τους χρήστες που συμμετέχουν στο chat room.

Το Together υπάρχει για τον ίδιο λόγο που υπάρχει και το Slack. Τα email είναι εκνευριστικά και στα group chat είναι εύκολο να «χαθούν» μηνύματα. Έτσι λίγους μήνες αφού το Yahoo messenger τερματίζει τις υπηρεσίες του, επιστρέφει στην αγορά με μια ολοκαίνουρια εφαρμογή.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *