5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Yahoo Together: Μια εφαρμογή, αντίγραφο του Slack

Εσείς θα εμπιστευόσασταν στο Yahoo, μια εταιρεία που έχει πέσει αρκετές φορές στο παρελθόν θύμα παραβιάσεων, με το ιστορικό των συζητήσεων σας? Το ιστορικό των καθημερινών σας συζητήσεων μεταξύ γνωστών, οικογένειας, ή συνεργατών? Πέντε χρόνια μετά την γιγαντιαία παραβίαση που υπέστη η υπηρεσία του Yahoo οπού όλοι οι λογαριασμοί ανεξαίρετος έπεσαν θύματα hacking, η Yahoo σε συνεργασία με την Oath ελπίζουν ότι ο κόσμος θα ξεχάσει αυτά τα λάθη του παρελθόντος. Και σήμερα κυκλοφορούν μια νέα εφαρμογή με όνομα Yahoo Together, ελπίζοντας ότι μπορεί να γίνει η messaging εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος για όλες του τις επικοινωνίες.

yahoo together slack copy

Το Yahoo Together είναι από σήμερα διαθέσιμο στο Google Play Store και στο Apple Store, αφού έχει δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες, οπού και βρισκόταν σε invite only beta. Κατά την περίοδο των δοκίμων, είχε το διαφορετικό όνομα, Yahoo Squirrel.

Εάν όμως συγκρίνουμε το Yahoo Together με το Slack, θα παρατηρήσουμε από μερικές ομοιότητες, έως πολλές. Το Slack είναι μια chatting εφαρμογή που στοχεύει πιο πολύ στις εταιρικές συζητήσεις, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εντελώς δωρεάν από χρήστες για άλλους λογούς. Πέρα από αυτό, το interface, τα χρώματα, τα reactions που μπορεί να κάνει ο χρήστης σε μηνύματα άλλων, αλλά και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά, είναι σχεδόν ίδια. Προς το παρών όμως, το Slack έχει λειτουργίες που λείπουν από το Yahoo Together. Ένα από αυτά είναι η ενσωμάτωση τρίτων εφαρμογών.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εφαρμογή αντίγραφο του Discord, αλλά δεν έχει (προς το παρών) voice chat, αν και το πιο σημαντικό από όλα, δεν έχει desktop εφαρμογή ή web version. Αυτό σημαίνει ότι προς το παρών μόνο Android και iOS συσκευές μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητος ένας Yahoo λογαριασμός. Αφού ο χρήστης κάνει login στην εφαρμογή, θα μπορεί να εισάγει τον μοναδικό invite κωδικό που θα έχει παραχθεί για το κάθε chat room. Τα chat rooms και στο Slack και στο Yahoo Together φαίνεται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Και στα δυο υπάρχει η δυνατότητα δημόσιων ή ιδιωτικών chat room, και στα δυο υπάρχει η δυνατότητα file sharing καθώς υπάρχει και η πολύ χρήσιμη δυνατότητα αναζήτησης μηνυμάτων.

Εάν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό του Together που μπορούμε να πούμε ότι είναι δικιά του ιδέα, αυτό είναι το Smart Reminders. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν ένα reminder για κάποιο μήνυμα, με ημερομηνία και ώρα, το οποία θα εμφανιστεί σαν ειδοποίηση σε όλους τους χρήστες που συμμετέχουν στο chat room.

Το Together υπάρχει για τον ίδιο λόγο που υπάρχει και το Slack. Τα email είναι εκνευριστικά και στα group chat είναι εύκολο να «χαθούν» μηνύματα. Έτσι λίγους μήνες αφού το Yahoo messenger τερματίζει τις υπηρεσίες του, επιστρέφει στην αγορά με μια ολοκαίνουρια εφαρμογή.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *