ΑρχικήinetΤο FBI αναγκάζει ύποπτο για παιδική κακοποίηση να ξεκλειδώσει το iPhone του

Το FBI αναγκάζει ύποπτο για παιδική κακοποίηση να ξεκλειδώσει το iPhone του

iPhoneΣύμφωνα με μια έκθεση του Forbes, το FBI ανάγκασε πρόσφατα έναν ιδιοκτήτη iPhone X, να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό του χρησιμοποιώντας το FaceID του. Αυτή είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση κατά την οποία οι αρχές χρησιμοποίησαν τη λειτουργία FaceID για να αποκτήσουν πρόσβαση στο smartphone ενός υπόπτου.

Πέρυσι, όταν η Apple παρουσίασε το iPhone X με το χαρακτηριστικό FaceID, τέθηκαν νομικά ερωτήματα: Θα μπορούν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου να επιβάλουν στους υπόπτους να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους κοιτάζοντάς το; Λοιπόν, φαίνεται ότι έχουμε τελικά μια απάντηση.

Το εν λόγω πρόσωπο είναι ο 28χρονος Grant Michalski, κάτοικος του Οχάιο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για την λήψη και τη διατήρηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Με τη βοήθεια ενός εντάλματος έρευνας, οι αρχές μπόρεσαν να ερευνήσουν τον υπολογιστή του Michalski για αποδείξεις. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατέληξαν να βρουν κι ένα iPhone X.

Όταν ο ερευνητής ζήτησε από τον Michalski να βάλει το πρόσωπό του μπροστά στο iPhone, εκείνος το έκανε. Ως αποτέλεσμα, το FBI μπόρεσε να έχει πρόσβαση στις κλήσεις, τις online συζητήσεις, τις εικόνες και άλλα δεδομένα στη συσκευή.

Αργότερα, το FBI πήρε άλλο ένα ένταλμα για να αποκτήσει τον κωδικό πρόσβασης για διεξοδική αναζήτηση. Και πάλι, ο Michalski συμμορφώθηκε και παρέδωσε τον κωδικό χωρίς να προβάλει αντίσταση. Η εξέλιξη της υπόθεσης θα δείξει εάν ο νεαρός άντρας είναι περαιτέρω μπλεγμένος σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS