ΑρχικήinetΤο Spotify κυνηγά τους χρήστες του Premium for Family

Το Spotify κυνηγά τους χρήστες του Premium for Family

Το Spotify ζητάει μέσω email από τους συνδρομητές των family plan της, να επιβεβαιώσουν την τοποθεσία τους, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι βρίσκονται κοντά στις οικογένειες τους. Αυτοί που δεν θα επιβεβαιώσουν την διεύθυνση κατοικίας τους, μπορεί να χάσουν την έκπτωση που προσφέρετε με το family plan.

spotify premium for family

Τα email μέχρι στιγμής έχουν σταλεί σε συνδρομητές του “Premium for Family” που βρίσκονται στην Γερμάνια και στις ΗΠΑ. Πολλοί είναι οι χρήστες όμως που έχουν αντιδράσει σε αυτό, λέγοντας πως δεν μένουν όλες οι οικογένειες μαζί. Ωστόσο το Spotify αναφέρει ξεκάθαρα στους όρους χρήσης της υπηρεσίας ότι το συγκεκριμένο συνδρομητικό πακέτο προορίζεται για εσάς και την οικογένεια σας εάν “μένουν όλοι στην ίδια διεύθυνση” και έχει όριο τα 5 μέλη.

Μεγάλος αριθμός των ενεργών συνδρομών, δεν είναι σύμφωνες με τον συγκεκριμένο όρο χρήσης. Σύμφωνα με έρευνα του Billboard, σχεδόν οι μισές συνδρομές του Spotify βρίσκονται σε κάποιο Family plan, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν έως και 75% έκπτωση.

Αυτή η πρακτική φαίνεται να έχει αρνητική επίδραση στα έσοδα του Spotify, καθώς από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος του Ιουνίου, η πλατφόρμα σημείωσε μείωση 12% των εσόδων ανά χρήστη. Στο παρελθόν η υπηρεσία επέτρεπε την χρήση family προγραμμάτων χωρίς να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Έτσι πολλοί φίλοι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ακόμα και αν ζούσαν σε εντελώς διαφορετικά μέρη.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πόσο επιθετική θα είναι η στάση του Spotify απέναντι σε αυτούς τους χρήστες. “Το Spotify δοκιμάζει προς το παρών κάποιες βελτιώσεις στην εμπειρία του χρηστών του Premium for Family. Πάντα δοκιμάζουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά δεν έχουμε να  αναφέρουμε κάτι επιπλέον για την συγκεκριμένη δοκιμή”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS