ΑρχικήsecurityECSC ’18: Γνώρισε την εθνική ομάδα hacking - Βίντεο

ECSC ’18: Γνώρισε την εθνική ομάδα hacking – Βίντεο

Το SecNewsTV δημοσιοποιεί το βίντεο της προετοιμασίας της ομάδας  που θα μας εκπροσωπήσει στο European Cyber Security Challenge 2018 για να την γνωρίσεις λίγο καλύτερα!

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18), θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 15 και 17 Οκτωβρίου 2018 και η ελληνική ομάδα προπονείται με πυρετώδεις ρυθμούς.

ECSC

Η φετινή ομάδα, αποτελείται από δέκα νέα παιδιά, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά ακόμη και μαθητές, που ασχολούνται με το hacking.

Τα μέλη της φετινής ομάδας ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στα πλαίσια του EthiHak 2018. Από τότε μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, όλα τα παιδιά που προκρίθηκαν ξεκίνησαν εντατικές προπονήσεις, με live-hacking δοκιμασίες αλλά και εκπαίδευση, που είχε ως στόχο την ενημέρωση και εξάσκηση των συμμετεχόντων στις σύγχρονες απειλές, τα κενά ασφαλείας αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι hackers για την παράκαμψη των συστημάτων ασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες κατηγορίες ασκήσεων reverse engineering, cryptography, steganography, computer forensics, hardware challenges, mobile challenges καθώς και το αμιγώς hacking.

Οι Αναστάσης Τσιμπούκης, Πέτρος Μάντος, Νίκος Μουρούσιας, Γιώργος Τσεκαλάς, Νίκος Βανταλιάντς, Δήμος Πούπος, Παύλος Κολιός, Νίκος Καμαρινάκης, Στράτος Καπλανέλης και Θωμάς Ρογδάκης θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο φετινό ECSC με εφόδιο τις συμβουλές των προπονητών τους (ομάδα Greunion, ειδικούς του Hack the Box). Να  υπενθυμίσουμε ότι αν σου αρέσουν οι προκλήσεις και θέλεις να λάβεις νέες γνώσεις πάνω στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος της οικογένειας μας δηλώνοντας συμμετοχή στο ECSC ’19 μέσω του προκριματικού διαγωνισμού EthiHak.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτές τις προπονήσεις το hack, το φαγητό και το troll ρέουν άφθονα.

Πριν δεις το βίντεο μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις την εθνική ομάδα και στα social media:

Facebook: Hellenic Team-European Cyber Security Challenge

LinkedIn: European Cyber Security Challenge – Hellenic Team

Twitter:  Hellenic Cyber Security Team @ECSCGR

Απόλαυσε υπεύθυνα…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS