5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Τα MacOS, όχι τα Windows 10, αποκτούν Dark OneDrive Theme από την Microsoft

Τα dark theme φαίνεται να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στο σχεδιασμό του UI και η ίδια η Microsoft ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο να λανσάρει τέτοια οπτικά facelifts για τα προϊόντα της. Ένα από τα app για να αποκτήσετε ένα dark theme δεν είναι άλλο από το OneDrive, αλλά σε αντίθεση με αυτό που αναμένετε, αυτό δεν θα συμβεί στα Windows 10.

OneDrive

Όπως σημειώνει ο Neowin, το dark theme OneDrive θα κυκλοφορήσει για MacOS ως μέρος ενός πλήρως ανανεωμένου client, σχεδόν ευθυγραμμισμένου με τη συνολική εμφάνιση του Mojave.

Παραδόξως, τα Windows 10 δεν έρχονται με dark theme για το OneDrive και δεν είναι ακόμη σαφές πότε και εάν η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό για τη δική της πλατφόρμα.

Στα Windows 10, το OneDrive δεν μπορεί να λάβει ακόμη μια τέτοια ενημέρωση, κυρίως επειδή είναι μια εφαρμογή Win32, αναφέρουν οι πηγές, αν και η Microsoft έχει ήδη αποδείξει ότι αυτό δεν είναι απαραιτήτως οπισθοδρόμηση.

Ο File Explorer, ο προεπιλεγμένος διαχειριστής αρχείων που περιλαμβάνεται στα Windows 10, παίρνει ένα dark theme με την έκδοση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018 Update.

Το OneDrive που περιλαμβάνεται στα Windows 10 προσφέρεται ως λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε όλους τους χρήστες, με λειτουργίες όπως Files On Demand που διασφαλίζουν την ομαλή περιήγηση χωρίς περιττές λήψεις δεδομένων. Το ίδιο χαρακτηριστικό κυκλοφόρησε πρόσφατα στα MacOS, οπότε η Microsoft φέρνει σχεδόν την ίδια σειρά χαρακτηριστικών στην πλατφόρμα της Apple.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Microsoft σχεδιάζει να φέρει ένα dark theme OneDrive στα Windows 10, αλλά αυτή η ανακοίνωση μπορεί να προκαλέσει περισσότερη κριτική στην δική της κοινότητα χρηστών, δεδομένης της αυξανόμενης υποστήριξης για αντίπαλες πλατφόρμες.

Το ίδιο συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια με τα Windows 10 Mobile, όταν η Microsoft άρχισε να επενδύει περισσότερο σε Android και iOS παρά στο δικό της λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *