ΑρχικήinetΤα MacOS, όχι τα Windows 10, αποκτούν Dark OneDrive Theme από την...

Τα MacOS, όχι τα Windows 10, αποκτούν Dark OneDrive Theme από την Microsoft

Τα dark theme φαίνεται να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στο σχεδιασμό του UI και η ίδια η Microsoft ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο να λανσάρει τέτοια οπτικά facelifts για τα προϊόντα της. Ένα από τα app για να αποκτήσετε ένα dark theme δεν είναι άλλο από το OneDrive, αλλά σε αντίθεση με αυτό που αναμένετε, αυτό δεν θα συμβεί στα Windows 10.

OneDrive

Όπως σημειώνει ο Neowin, το dark theme OneDrive θα κυκλοφορήσει για MacOS ως μέρος ενός πλήρως ανανεωμένου client, σχεδόν ευθυγραμμισμένου με τη συνολική εμφάνιση του Mojave.

Παραδόξως, τα Windows 10 δεν έρχονται με dark theme για το OneDrive και δεν είναι ακόμη σαφές πότε και εάν η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό για τη δική της πλατφόρμα.

Στα Windows 10, το OneDrive δεν μπορεί να λάβει ακόμη μια τέτοια ενημέρωση, κυρίως επειδή είναι μια εφαρμογή Win32, αναφέρουν οι πηγές, αν και η Microsoft έχει ήδη αποδείξει ότι αυτό δεν είναι απαραιτήτως οπισθοδρόμηση.

Ο File Explorer, ο προεπιλεγμένος διαχειριστής αρχείων που περιλαμβάνεται στα Windows 10, παίρνει ένα dark theme με την έκδοση των Windows 10 Οκτωβρίου 2018 Update.

Το OneDrive που περιλαμβάνεται στα Windows 10 προσφέρεται ως λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε όλους τους χρήστες, με λειτουργίες όπως Files On Demand που διασφαλίζουν την ομαλή περιήγηση χωρίς περιττές λήψεις δεδομένων. Το ίδιο χαρακτηριστικό κυκλοφόρησε πρόσφατα στα MacOS, οπότε η Microsoft φέρνει σχεδόν την ίδια σειρά χαρακτηριστικών στην πλατφόρμα της Apple.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Microsoft σχεδιάζει να φέρει ένα dark theme OneDrive στα Windows 10, αλλά αυτή η ανακοίνωση μπορεί να προκαλέσει περισσότερη κριτική στην δική της κοινότητα χρηστών, δεδομένης της αυξανόμενης υποστήριξης για αντίπαλες πλατφόρμες.

Το ίδιο συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια με τα Windows 10 Mobile, όταν η Microsoft άρχισε να επενδύει περισσότερο σε Android και iOS παρά στο δικό της λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS