ΑρχικήinetHacker χρησιμοποιεί freelancing πλατφόρμες για να μολύνει freelancers

Hacker χρησιμοποιεί freelancing πλατφόρμες για να μολύνει freelancers

Hacker (s) χρησιμοποιούν freelancing ιστότοπους όπως είναι το Fiverr και το Freelancer, για να διανέμουν malware μέσω αγγελιών (job offers).  Αυτές οι αγγελίες περιέχουν αρχεία στα οποία υποτίθεται ότι υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία της δουλείας που πρέπει να γίνει. Αντί αυτού όμως, τα κακόβουλα αυτά αρχεία περιέχουν keyloggers ή Rats (remote access trojans).

Για παράδειγμα, στο παρακάτω screenshot μπορούμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο ο επιτιθέμενος στέλνει το κακόβουλο αρχείο σε κάποιον ανυποψίαστο  freelancer, ζητώντας την βοήθεια του για κάποια δουλειά.

hacker

Σύμφωνα με το Malware hunter team, αυτός ο τύπος επίθεσης χρησιμοποιείται σε πολλές πλατφόρμας όπως είναι το Fiverr, Freelancer και άλλες. Υπάρχουν στοιχεία ότι αρκετοί είναι οι χρήστες που «έτρεξαν» τα αρχεία και μολύνθηκαν.

 

Ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι το αρχείο είναι μολυσμένο, είναι επειδή οι περισσότεροι λογαριασμοί που ζητούν freelancers, δίνουν τα στοιχεία των εργασιών μέσω doc ή pdf αρχείων.

Κάποιοι μάλιστα από τους χρήστες, προσπάθησαν να ανοίξουν τα εν λόγω αρχεία από τα κινητά τους, και απέτυχαν. Έτσι έστειλαν μήνυμα στον λογαριασμό του κακόβουλου hacker, ζητώντας για βοήθεια. Ο hacker, στην προσπάθεια του να μολύνει όσο πιο πολλούς υπολογιστές μπορεί, απάντησε πως το αρχείο πρέπει να ανοιχτεί από υπολογιστή.

Τέλος μπορούμε να διαπιστώσουμε, ότι οι Hackers όχι απλά χρησιμοποιούν καινοτόμους τρόμους για να μεταδώσουν τα κακόβουλα προγράμματα τους, αλλά αφιερώνουν και τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να βοηθήσουν τα θύματα τους να μολυνθούν.

Όπως πάντα, είναι σημαντικό να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας ένα ενημερωμένο anti virus, και να ελέγχετε όλα τα αρχεία πριν τα εκτελέσετε, στην περίπτωση που δεν εμπιστεύεστε την πηγή τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS