Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Η Cisco προειδοποιεί για σφάλμα κωδικού στο Network Assurance Engine

Η Cisco προειδοποιεί τους πελάτες της πως πρέπει άμεσα να εγκαταστήσουν μία αναβάθμιση, η οποία θα διορθώσει ένα πολύ σοβαρό...
Read More
infosec

500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστών

500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες...
Read More
infosec

Χακαρισμένοι λογαριασμοί Twitter χρησιμοποιούνται για να προμοτάρουν την Σαουδική Αραβία

Αρκετοί verified λογαριασμοί Twitter έχουν αναληφθεί από παλιούς συνεργάτες την Σαουδική Αραβία και μερικοί τους έχουν χρησιμοποιήσει για να προωθήσουν...
Read More
infosec

10 εταιρείες που προσπάθησαν να αγοράσουν το Facebook

Το Facebook, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι μόνο μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλής πλατφόρμες δισεκατομμύρια χρηστών αλλά και...
Read More
Latest Posts

Hacker χρησιμοποιεί freelancing πλατφόρμες για να μολύνει freelancers

Hacker (s) χρησιμοποιούν freelancing ιστότοπους όπως είναι το Fiverr και το Freelancer, για να διανέμουν malware μέσω αγγελιών (job offers).  Αυτές οι αγγελίες περιέχουν αρχεία στα οποία υποτίθεται ότι υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία της δουλείας που πρέπει να γίνει. Αντί αυτού όμως, τα κακόβουλα αυτά αρχεία περιέχουν keyloggers ή Rats (remote access trojans).

Για παράδειγμα, στο παρακάτω screenshot μπορούμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο ο επιτιθέμενος στέλνει το κακόβουλο αρχείο σε κάποιον ανυποψίαστο  freelancer, ζητώντας την βοήθεια του για κάποια δουλειά.

hacker

Σύμφωνα με το Malware hunter team, αυτός ο τύπος επίθεσης χρησιμοποιείται σε πολλές πλατφόρμας όπως είναι το Fiverr, Freelancer και άλλες. Υπάρχουν στοιχεία ότι αρκετοί είναι οι χρήστες που «έτρεξαν» τα αρχεία και μολύνθηκαν.

 

Ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι το αρχείο είναι μολυσμένο, είναι επειδή οι περισσότεροι λογαριασμοί που ζητούν freelancers, δίνουν τα στοιχεία των εργασιών μέσω doc ή pdf αρχείων.

Κάποιοι μάλιστα από τους χρήστες, προσπάθησαν να ανοίξουν τα εν λόγω αρχεία από τα κινητά τους, και απέτυχαν. Έτσι έστειλαν μήνυμα στον λογαριασμό του κακόβουλου hacker, ζητώντας για βοήθεια. Ο hacker, στην προσπάθεια του να μολύνει όσο πιο πολλούς υπολογιστές μπορεί, απάντησε πως το αρχείο πρέπει να ανοιχτεί από υπολογιστή.

Τέλος μπορούμε να διαπιστώσουμε, ότι οι Hackers όχι απλά χρησιμοποιούν καινοτόμους τρόμους για να μεταδώσουν τα κακόβουλα προγράμματα τους, αλλά αφιερώνουν και τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να βοηθήσουν τα θύματα τους να μολυνθούν.

Όπως πάντα, είναι σημαντικό να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας ένα ενημερωμένο anti virus, και να ελέγχετε όλα τα αρχεία πριν τα εκτελέσετε, στην περίπτωση που δεν εμπιστεύεστε την πηγή τους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *