Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Hacker χρησιμοποιεί freelancing πλατφόρμες για να μολύνει freelancers

Hacker (s) χρησιμοποιούν freelancing ιστότοπους όπως είναι το Fiverr και το Freelancer, για να διανέμουν malware μέσω αγγελιών (job offers).  Αυτές οι αγγελίες περιέχουν αρχεία στα οποία υποτίθεται ότι υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία της δουλείας που πρέπει να γίνει. Αντί αυτού όμως, τα κακόβουλα αυτά αρχεία περιέχουν keyloggers ή Rats (remote access trojans).

Για παράδειγμα, στο παρακάτω screenshot μπορούμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο ο επιτιθέμενος στέλνει το κακόβουλο αρχείο σε κάποιον ανυποψίαστο  freelancer, ζητώντας την βοήθεια του για κάποια δουλειά.

hacker

Σύμφωνα με το Malware hunter team, αυτός ο τύπος επίθεσης χρησιμοποιείται σε πολλές πλατφόρμας όπως είναι το Fiverr, Freelancer και άλλες. Υπάρχουν στοιχεία ότι αρκετοί είναι οι χρήστες που «έτρεξαν» τα αρχεία και μολύνθηκαν.

 

Ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι το αρχείο είναι μολυσμένο, είναι επειδή οι περισσότεροι λογαριασμοί που ζητούν freelancers, δίνουν τα στοιχεία των εργασιών μέσω doc ή pdf αρχείων.

Κάποιοι μάλιστα από τους χρήστες, προσπάθησαν να ανοίξουν τα εν λόγω αρχεία από τα κινητά τους, και απέτυχαν. Έτσι έστειλαν μήνυμα στον λογαριασμό του κακόβουλου hacker, ζητώντας για βοήθεια. Ο hacker, στην προσπάθεια του να μολύνει όσο πιο πολλούς υπολογιστές μπορεί, απάντησε πως το αρχείο πρέπει να ανοιχτεί από υπολογιστή.

Τέλος μπορούμε να διαπιστώσουμε, ότι οι Hackers όχι απλά χρησιμοποιούν καινοτόμους τρόμους για να μεταδώσουν τα κακόβουλα προγράμματα τους, αλλά αφιερώνουν και τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να βοηθήσουν τα θύματα τους να μολυνθούν.

Όπως πάντα, είναι σημαντικό να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας ένα ενημερωμένο anti virus, και να ελέγχετε όλα τα αρχεία πριν τα εκτελέσετε, στην περίπτωση που δεν εμπιστεύεστε την πηγή τους.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *