ΑρχικήsecurityΈρευνα της Amazon σε υπαλλήλους της για αλλοίωση δεδομένων

Έρευνα της Amazon σε υπαλλήλους της για αλλοίωση δεδομένων

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι της Amazon διέγραψαν αποκλειστικές πληροφορίες πωλήσεων, αρνητικές κριτικές, διευθύνσεις e-mail και επέτρεψαν ξανά την λειτουργία σε αποκλεισμένους λογαριασμούς.

amazon investigate employees corrupt data

Την Κυριακή, η Wall Street Journal δημοσίευσε μια έκθεση που έδειξε ότι πωλητές έχουν δωροδοκήσει υπαλλήλους της Amazon για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εσωτερικά δεδομένα πωλήσεων ή να διαγράψουν αρνητικές κριτικές και ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το WeChat ώστε να εντοπίσουν τους υπαλλήλους της Amazon, με σκοπό να τους προσφέρουν χρήματα με αντάλλαγμα εσωτερικές πληροφορίες ή διαγραφή αρνητικών κριτικών. Η WSJ αναφέρει επίσης ότι το κόστος για να διαγραφεί μια κακή κριτική ανέρχεται στα 300 δολλάρια. Οι εργαζόμενοι της Amazon κλήθηκαν επίσης να παράσχουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών που άφησαν αρνητικά σχόλια, ή ακόμα και τις πληροφορίες πωλήσεων για να δώσουν στους πωλητές ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους. Για να αντιμετοπιστεί το φαινόμενο αυτό, ένας εκπρόσωπος της Amazon είπε στην WSJ ότι έχουν εφαρμοστεί “συστήματα περιορισμού και ελέγχου των εργαζομένων που μπορούν να έχουν πρόσβαση”.

Η συγκεκριμένη πρακτική “είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη” στην Κίνα, αν και η έρευνα της εταιρείας επεκτείνεται και στους Αμερικανούς υπαλλήλους. Εκπρόσωπος της Amazon επιβεβαίωσε ότι διερευνά τις καταγγελίες:

«Έχουμε εφαρμόσει αυστηρές πολιτικές και Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας για τους υπαλλήλους μας. Δημιουργήσαμε εξελιγμένα συστήματα για τον περιορισμό και τον έλεγχο της πρόσβασης σε τέτοιου είδους πληροφορίες. Διατηρούμε τους υπαλλήλους μας σε υψηλό επίπεδο πειθαρχίας και όποιος παραβιάζει τον Κώδικα μας αντιμετωπίζει συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων της απόλυσης και πιθανών νομικών και ποινικών κυρώσεων. Επιπλέον, έχουμε μηδενική ανοχή στην κατάχρηση των συστημάτων μας και αν βρούμε τους εμπλεκόμενους σε τέτοιες δράσεις, θα λάβουμε άμεσα μέτρα εναντίον τους, όπως τερματισμό των λογαριασμών πωλήσεων τους, διαγραφή κριτικών, παρακράτηση κερδών, καθώς και λήψη δικαστικών μέτρων. Διεξάγουμε διεξοδική έρευνα για το θέμα.»

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS