ΑρχικήinetΤα Windows 10 αποτρέπουν την εγκατάσταση του Chrome ή του Firefox

Τα Windows 10 αποτρέπουν την εγκατάσταση του Chrome ή του Firefox

Η Microsoft θέλει να αυξήσει τους χρήστες του Edge, αποθαρρύνοντας τη χρήση άλλων περιηγητών. Ο Edge έχει τη φήμη ως «το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε για να κατεβάσετε τον­ Chrome» και η Microsoft, στην οποία προφανώς δεν αρέσει αυτό, χρησιμοποιεί κάποιες ιδιαίτερες τακτικές για να ωθήσει τους χρήστες μακριά από τον ανταγωνισμό.

Οι χρήστες, σε μια πρόσφατη προεπισκόπηση των Windows 10 Insider, ανακάλυψαν μια “προειδοποίηση” όταν προσπάθησαν να εγκαταστήσουν τον Chrome ή τον Firefox. Το παράθυρο διαλόγου επισήμαινε πως δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τον ανταγωνισμό, όταν «έχετε ήδη το Microsoft Edge». Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον περιηγήτη που επιθυμείτε και να απενεργοποιήσετε το συγκεκριμένο παράθυρο διαλόγου ώστε να μην εμφανίζεται στο μέλλον, όμως η προσπάθεια της Microsoft να σας πείσει να χρησιμοποιήσετε τον Edge είναι εμφανής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft έχει προσπαθήσει να προωθήσει τον Edge παρά τις προτιμήσεις των χρηστών. Στο παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες το Windows Mail να ανοίγει τους συνδέσμους στον Edge καθώς και αποστολή ειδοποιήσεων στους χρήστες του Chrome που ενθάρρυναν την εναλλαγή. Ωστόσο, αυτή η κίνηση ήταν ιδιαίτερα «επιθετική» – και θα μπορούσε να αποφέρει αντιδράσεις από χρήστες που ήταν σαφώς έτοιμοι να εγκαταστήσουν ένα αντίπαλο πρόγραμμα περιήγησης.

Ζητήσαμε από τη Microsoft να σχολιάσει το συγκεκρίμενο ζήτημα και είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η συγκεκριμενη λειτουργία δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα υλοποιηθεί στην τελική έκδοση, η οποία αναμένεται ως επίσημη ενημέρωση του Οκτωβρίου για τα Windows 10. Αν συμβεί αυτό, ωστόσο, δεν είμαστε σίγουροι ότι οι ρυθμιστικές αρχές της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας θα αντιδράσουν θετικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει στο παρελθόν την αντίθεση της στις προσπάθειες της Microsoft να χρησιμοποιήσει το μονοπώλιο του λειτουργικού συστήματος της για να αποτρέψει τους χρήστες να επιλέγουν άλλους περιηγητές, κάτι που φαίνεται να προσπαθεί ξανά η εταιρεία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS