ΑρχικήsecurityΒορειοκορεάτης χάκερ κατηγορείται για τα WannaCry και Sony Hacking

Βορειοκορεάτης χάκερ κατηγορείται για τα WannaCry και Sony Hacking

χάκερΟι Η.Π.Α. έχουν επιβάλει κυρώσεις σε ένα χάκερ από τη Βόρειο Κορέα, που κατηγορείται ότι είναι υπεύθυνος για το περίφημο WannaCry attack του 2017 και για hacking στη Sony Corp το 2014.

Ονομάζεται Park Jin Kyok και είναι μέλος του Lazarus Team, μιας ομάδα χάκερ. O Park έχει επίσης εμπλακεί σε μια παραβίαση της Κεντρικής Τράπεζας του Μπαγκλαντές το 2016.

Το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. επέβαλε κυρώσεις κατά του Jin Hyok αλλά και της Chosun Expo, της εταιρείας για την οποία εργάζεται.

Το 2014, αρμόδιοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ένας χρήστης από τη Βόρειο Κορέα, είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις που ξεκίνησαν στη Sony, με αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων και εσωτερικών εγγράφων.

Η επίθεση διεξήχθη από τον Park μετά από επιστολές που στάλθηκαν στη Sony, ζητώντας να σταματήσει την κυκλοφορία της ταινίας «The Interview», η οποία σύμφωνα με τους βορειοκορεάτες αξιωματούχους, απεικόνιζε τον ηγέτη τους, Kim Jong Un ως τον κακό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Park εκμεταλλεύτηκε πολλές προσωπικότητες των Social Media για να στείλει κακόβουλα links στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παραγωγή της ταινίας. Οι σύνδεσμοι περιείχαν κακόβουλο λογισμικό που ελεγχόταν από τη Βόρειο Κορέα.

Το 2016, το ransomware Wannacry έγινε πρωτοσέλιδο και επηρέασε χιλιάδες εταιρικά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Το ransomware κρυπτογραφούσε τα αρχεία στους υπολογιστές και αρνούνταν την πρόσβαση έως ότου ο ενδιαφερόμενος χρήστης καταθέσει τα χρήματα στο λογαριασμό του εισβολέα. Αυτό οδήγησε και στην ακύρωση χιλιάδων ιατρικών διορισμών, καθώς η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας επηρεάστηκε επίσης από το ransomware.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ κατηγορούν επίσημα έναν χάκερ από τη Βόρειο Κορέα, που εμπλέκεται σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS