15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Σύντομα θα συνδέεστε στα Windows 10 με τον Google λογαριασμό σας

WindowsΈνας νέος κώδικας που ανέβηκε στο Chromium, υποδηλώνει ότι οι χρήστες σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στους υπολογιστές Windows 10 εισάγοντας τα διαπιστευτήρια του Google G Suite.

Ο κώδικας εντοπίστηκε στο site Chromium Gerrit και αναπτύσσεται από τον προγραμματιστή Chromium Roger Tawa. Ο κώδικας αυτός, έχει χαρακτηριστεί ως «Google Credential Provider for Windows».

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα Windows 10 χρησιμοποιούν Credential Providers, όπως το Windows Hello ή ένα PIN για την επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη. Οι προγραμματιστές εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών έχουν επίσης την ελευθερία να δημιουργήσουν τη δική τους πιστοποίηση ταυτότητας και να την υποβάλουν στη Microsoft για να επιτρέψουν στους χρήστες να συνδεθούν μέσω μιας διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας μέσω τρίτων.

Ο κώδικας υποδεικνύει ότι το Google Credential Provider που χρησιμοποιείται σε αυτήν την περίπτωση θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν χρησιμοποιώντας Google Accounts και ID Administration (GAIA). Ωστόσο, τα αναγνωριστικά GAIA δημιουργούνται από διαχειριστές του G Suite, κάτι το οποίο υποδηλώνουν ότι αυτή η δυνατότητα θα περιοριζόταν προς το παρόν σε επιχειρησιακούς χρήστες.

Αυτό θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό, καθώς θα διευκόλυνε τη διαδικασία σύνδεσης και με αυτό, η Google θα μπορούσε να προσελκύσει την αγορά Enterprise, ενσωματώνοντας τα Windows 10 στην πλατφόρμα G-Suite.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *