ΑρχικήinetΣύντομα θα συνδέεστε στα Windows 10 με τον Google λογαριασμό σας

Σύντομα θα συνδέεστε στα Windows 10 με τον Google λογαριασμό σας

WindowsΈνας νέος κώδικας που ανέβηκε στο Chromium, υποδηλώνει ότι οι χρήστες σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στους υπολογιστές Windows 10 εισάγοντας τα διαπιστευτήρια του Google G Suite.

Ο κώδικας εντοπίστηκε στο site Chromium Gerrit και αναπτύσσεται από τον προγραμματιστή Chromium Roger Tawa. Ο κώδικας αυτός, έχει χαρακτηριστεί ως “Google Credential Provider for Windows”.

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα Windows 10 χρησιμοποιούν Credential Providers, όπως το Windows Hello ή ένα PIN για την επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη. Οι προγραμματιστές εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών έχουν επίσης την ελευθερία να δημιουργήσουν τη δική τους πιστοποίηση ταυτότητας και να την υποβάλουν στη Microsoft για να επιτρέψουν στους χρήστες να συνδεθούν μέσω μιας διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας μέσω τρίτων.

Ο κώδικας υποδεικνύει ότι το Google Credential Provider που χρησιμοποιείται σε αυτήν την περίπτωση θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν χρησιμοποιώντας Google Accounts και ID Administration (GAIA). Ωστόσο, τα αναγνωριστικά GAIA δημιουργούνται από διαχειριστές του G Suite, κάτι το οποίο υποδηλώνουν ότι αυτή η δυνατότητα θα περιοριζόταν προς το παρόν σε επιχειρησιακούς χρήστες.

Αυτό θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό, καθώς θα διευκόλυνε τη διαδικασία σύνδεσης και με αυτό, η Google θα μπορούσε να προσελκύσει την αγορά Enterprise, ενσωματώνοντας τα Windows 10 στην πλατφόρμα G-Suite.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS